5 Август, 2022 13:29 4 665 4

Opel пуска спортна Astra GSi на ток

  • opel-
  • astra-
  • gsi

Бъдещата новост ще се конкурира с Volkswagen ID.3 GTX

Opel пуска спортна Astra GSi на ток - 1

Новото 6-то поколение Astra се продава в Европа от ноември миналата година. Проблеми с веригата за доставки обаче засегнаха сериозно продажбите на модела. Въпреки това през следващата година семейството трябва да бъде попълнено с електрическа версия, на базата на която, според слуховете, ще бъде разработен т.нар. "хотхеч".

Astra EV се разработва върху платформата EMP2 V3 на Stellantis Corporation , която може да служи като основа за превозни средства и с двигатели с вътрешно горене, и с електрически системи за задвижване. Засега подробностите за електрическата спортна Astra са оскъдни, но дизайнерският шеф на Vauxhall Марк Адамс наскоро намекна в интервю за TopGear, че Opel е в добра позиция да създаде такъв модел:

„Да, работим върху това и ще продължим да се движим в тази посока. Наточена Astra означава за нас преди всичко легендарната Astra OPC" Според непотвърдени официално данни обаче производителят едва ли ще стигне с този нов модел до висотите на OPC. По-скоро чакаме нещо като Astra GSi, но в електрически вариант.

Очевидно електрическият хотхеч Astra ще стане пряк конкурент на Volkswagen ID.3 GTX , който ще получи мощност от по-големите ID.4 и ID.5. Тоест приблизително 299 конски сили и 460 Нм въртящ момент ще бъдат на разположение на наточеното VW. Това позволява достигане на 100 км/ч от място за по-малко от 6 секунди.

Следователно Opel ще трябва да инсталира двигател с мощност от най-малко 300 конски сили в предстоящата наточена електрическа Astra, като в идеалния случай ще е необходимо мощността да достигне 350 к.с.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мюмюн (Майкал)

    3 9 Отговор
    Кльопам Опел кат кола. Аку туй чуду ни е иликтричка а сас бинзинув матор, рачка да сменяш скорустите.....ох котьо. Понеже крада тока тука у махалата, ша ма фанат ако почна да зареждам и тоз иликтрически модел опел. Не ми отърва тъй.
  • 2 Опел

    4 10 Отговор
    Само бъркалки
  • 3 Ой ма на и мене...

    4 5 Отговор
    Аз пък искам електрическа, тоалетна хартия дето сама да бърши...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.