Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 14:53 14 886 17

Масово производство за новата Astra на Opel

  • opel-
  • astra-
  • нова генерация

Новият модел се произвежда в завода в Рюселсхайм, Германия

Масово производство за новата Astra на Opel - 1

В Рюселсхайм, Германия официално бе отбелязано регулярното производството на новия модел Opel Astra. Към днешна дата вече са произведени около 500 автомобила. През следващите месеци новото поколение на Opel Astra ще бъде ключов играч в офанзивата за електрификация на базираната в Рюселсхайм автомобилна марка. Astra се очаква да пристигне в дилърствата и при клиентите си в средата на годината. Моделът ще се предлага и като plug-in хибрид. През 2023 г. изцяло електрическата Astra-e ще завърши гамата.

„Новата Astra е разработена с любов и отдаденост до най-малкия детайл. Това е първият автомобил, който представих, когато поех поста главен изпълнителен директор на Opel и очевидно имам специална връзка с този бестселър в компактния клас“, заяви главният изпълнителен директор на Opel Уве Хохгешурц по време на събитието. „Разработен, проектиран и произведен в централата ни в Рюселсхайм, този модел ще даде ново начало за марката. Нямам търпение да видя новата Astra в шоу румите на дилърите на Opel и в ръцете на нашите клиенти.”

Масово производство за новата Astra на Opel

От компанията определят новата Astra като дизайнерски шедьовър на марката. Моделът е изключително динамичен, с изчистени, равни повърхности, детоксикирани от излишни елементи и носещ новото лице на марката – Opel Vizor. Astra прави и ясно изявление относно технологиите и асистиращите системи, които внася в компактния клас. Иновации, с които клиентите са запознати само при автомобили от по-високите сегменти. Един акцент от обширното портфолио е най-новата версия на адаптивното осветление Intelli-Lux LED® Pixel без отблясъци. Системата идва директно от флагманите Opel Insignia и Grandland и с нейните 168 LED елемента е лидер в компактния и средния клас.

Скок във времето е и интериора на новото поколение Astra. С напълно цифровия кок пит Pure Panel аналоговите инструменти остават в историята. На тяхно място идват новият интерфейс човек-машина (HMI) със свежа, модерна графика и по-интуитивно изживяване. Управлението става посредством изключително широк сензорен екран. Освен това важни настройки като климатичния контрол все още могат да се избират директно само чрез няколко превключвателя. Никога досега Opel не е бил толкова интуитивен и лесен за управление като новата Astra, твърдят от компанията.

Масово производство за новата Astra на Opel


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фолксваген

    48 3 Отговор
    Браво, бих си купил!

    Коментиран от #2

  • 2 Komapak

    38 2 Отговор

    До коментар #1 от "Фолксваген":

    Така е, но цените ще са до ненбесата.
  • 3 7373

    48 1 Отговор
    Астричките са не лоши коли. Браво
  • 4 Пежо Ситроен Груп..

    49 3 Отговор
    ....добра сделка направиха с купуването на OPEL.
    ТОП е колата, успех на OPEL с новите разработки.

    Коментиран от #13

  • 5 Чак пък

    10 30 Отговор
    " От компанията определят новата Astra като дизайнерски шедьовър на марката." 😃
    Не виждам запомнящи се разлики спрямо другите автомобили от този клас . Сигурно говорят за увисналия спойлер ?
  • 6 Бай Пешо карбуратора

    17 2 Отговор
    Новата Астра прилича на бамбъл бии. Куките пак ще намажат
  • 7 Направете ТЕСТ На спирачната система

    4 9 Отговор
    В пернишкия квартал НАД реката☝
  • 8 Bau bau

    17 17 Отговор
    Нали знаете, че това е Ситроен Ц4 2020 с променени външни панели и от части интериор?

    Коментиран от #9

  • 9 DrivingPleasure

    31 14 Отговор

    До коментар #8 от "Bau bau":

    Всъщност не е. Даже е обратното - най-накрая Пежо/Ситроен имат шанс да станат и те на коли, голяма част от новите разработки се правят вече от германците в Рюселхайм. Доколкото помня там имаше 9 развойни центъра и франсетата ги увеличиха до 14, така че Астрето си е в голямата си част германско и истински Опел

    Коментиран от #17

  • 10 Опел се спаси

    28 3 Отговор
    от краварско робство, във всички случаи ще е по-добре !

    Коментиран от #12

  • 11 Опел

    9 26 Отговор
    Само французите могат да купят една марка автомобили с история и качество и да я съсипят с грозния си дизайн и ниското качество. Дори самите французи от Пежо на които им бях на визитация преди ковида да оправяме едни проблеми по колите , като ги питах, защо не им тръгват електричките по 10 минути в халетата отговориха честно " Защото са Пежо .. " Поне хората са честни пред себе си.
  • 12 DrivingPleasure

    18 13 Отговор

    До коментар #10 от "Опел се спаси":

    Съвсем не - Франсетата са много кофти собственик! При GM Опел имаше някакво ниво на автономност и всъщност американците копираха моделите за другите пазари - Франсетата адски неглижират Опел, защото всъщност той е пряк конкурент на Пежо, бавно ще го погребат!

    Коментиран от #15

  • 13 kkk

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пежо Ситроен Груп..":

    НЯМА и НИКОГА НЕ Е ИМАЛО Пежо-Ситроен Груп- ВИНАГИ там "шефът" е бил Пежо и все още е така... PSA винаги е означавало "Пежо Сосиете Аноним" което на наш език означава "Пежо АД"...
  • 14 човек от народа

    6 12 Отговор
    много е готин, ама е опел !
  • 15 Шофьор

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "DrivingPleasure":

    Браво, нищо не каза! Със сигурност, не караш опелче, за да изпитваш "DrivingPleasure "!

    Коментиран от #16

  • 16 Хахаха

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "Шофьор":

    Какъв драйвинг плежър от опелче сънуваш
  • 17 Шофьор на автовоз

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "DrivingPleasure":

    Много хубаво , но аз в момента съм натоварен с 9 коли Пежо , които качих в петък от завода на Опел в Сарагоса. Като се има в предвид че работя това от 11 години , и возя всякакви марки , дори и аз вече взех да се обърквам кое къде се произвежда