Last news in Fakti

7 Септември, 2022 13:55 2 531 5

АвтоВАЗ: Цените на Lada няма да се повишат, но при едно условие

  • lada-
  • автоваз-
  • цени
АвтоВАЗ: Цените на Lada няма да се повишат, но при едно условие - 1

АвтоВАЗ не планира да повишава цената на автомобилите Lada, казва пред изданието Известия ръководителят на компанията Максим Соколов. Но има едно условие: за да се запазят ценовите етикети на текущото ниво, не трябва да има външни утежняващи фактори, които увеличават цената на автомобилите. Ако няма рязко поскъпване на компонентите, то и Lada няма да поскъпне.

Соколов отбеляза, че цената на автомобилите Lada леко се е увеличила. Следователно сегашната ценова рамка ще се запази за дълго време, прогнозира шефът на АвтоВАЗ, но само ако не възникнат форсмажорни обстоятелства с рязко поскъпване на компонентите. „Вярваме, че ценовите параметри, които пазарът достигна днес, няма да се повишават в бъдеще, както беше в предходния период“, казва Соколов.

В същото време, по-рано през 2022 г., автомобилният гигант трябваше да се адаптира към растящите цени на компонентите на фона на инфлация и прекъсване на веригите за доставки. Микроелектрониката, с недостига на която светът се бори от няколко години, поскъпна „понякога дори десетки пъти“, а кризата все още не е преодоляна.

От началото на годината АвтоВАЗ пренаписа цените на Lada три пъти и два пъти през март, което бе свързано с колебанията на цените на пазара като цяло. От средата на годината средната препоръчителна цена на автомобилите на руския производител се е увеличила със седем процента. През септември АвтоВАЗ повиши цените за опростена Lada Granta.

Междувременно реалните цени на Lada продължават да изумяват очевидци. Така новата Lada Vesta NG с 1.6-литров двигател и CVT се предлага в московските автокъщи за повече от два милиона рубли, което по текущия обменен курс се равнява на 65 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо

    19 6 Отговор
    Кой купува тези бараки,че по европейски пътища ги няма.....ще проверява в Африка и Индия
  • 2 ЧУЙ ЧУЙ

    5 4 Отговор
    .....ми чи тя (.....)ще се предлага ПРЕД....московските къщи...☝
  • 3 Рослямист путьоблиз

    8 3 Отговор
    Братята търсят да си купят евтините лади, но в авторумите седят само евтините цени! В АвтоВаз забравили да работят!
  • 4 Тити

    13 3 Отговор
    За този варел на колела 65к Абе тези съвсем са изперкали ама така си пожелаха.
  • 5 Ееее дека го

    0 1 Отговор
    тУва руско чудовище - блянове по руски , ша го напраЙм нявга , жа стане , но незнай се ГА !!!