Last news in Fakti

7 Декември, 2022 11:31 2 534 14

Путин възложи на правителството да следи цените на автомобилите

  • путин-
  • автомобили-
  • русия-
  • цени

Ще бъде необходимо да се докладва за контрол на ценообразуването всяко тримесечие, считано от април 2023 г

Путин възложи на правителството да следи цените на автомобилите - 1

Руският президент Владимир Путин възложи на правителството да осигури постоянен контрол върху ценообразуването на вътрешния автомобилен пазар. Освен това властите трябва да предприемат мерки за „увеличаване на достъпността на автомобили за гражданите на Руската федерация“ и да определят целеви показател, който характеризира увеличаването на тази достъпност през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Заповедта се появи в публичното пространство на сайта на Кремъл.

Посочената цел за достъпност трябва да се изчислява на тримесечие, съгласно указ на държавния глава. На правителството беше възложено също да следи цените и да не допуска необоснованото им повишаване. Отчетът за изпълнение на поръчката трябва да бъде изготвен най-късно до 15 април следващата година, след което ще се генерира отчет на всяко тримесечие.

Инструкциите бяха формулирани на заседание на правителството на 16 ноември, но сега се появиха на официалния сайт на Кремъл. През ноември Путин също така отбеляза, че корекциите на цените са необходими въпреки всички трудности в логистиката и доставката на резервни части, които автомобилната индустрия изпитва на фона на санкциите.

В същото време ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров каза, че страната вече е стартирала механизъм за подкрепа на търсенето - програма за преференциални автомобилни заеми. Както се оказа, около 60 процента от ладите са закупени с тяхна помощ . Списъкът с налични автомобили обаче все още включва само руски продукти и една чужда кола - Haval Jolion, сглобявана в Тула. Министерството отказа да разшири ползите за автомобили Renault , въпреки исканията на дилърите.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти-маймуна

    10 13 Отговор
    Много е трудно да се прецени дали таксиджията Шаломов е наистина бавно-развиващ или се прави на такъв, за да угоди на западните си господари да разпаднат Русия.

    Коментиран от #4

  • 2 Прави го

    11 14 Отговор
    защото има Правителство.Аре и нашия Чорап да вземе мерки!

    Коментиран от #7

  • 3 Наблюдател

    16 5 Отговор
    Строшляците внесени в България евро- 3 не са паднали и стотинка от 2 години.
  • 4 Перфектен ставаш

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Анти-маймуна":

    ако махнеш това "Анти"..
  • 5 сила

    15 12 Отговор
    тези соц тезиси са от моето детство , от епохата на Застоя............просто не мога да повярвам как в 21 век , 50 години по късно руснаците направиха 360 градусово завъртане и се върнаха на изходна позиция......това не е талант , това е на практика НЕВЪЗМОЖНО за една държава
  • 6 Истината

    19 13 Отговор
    Всички мечти за величието на Русия винаги завършват с купони за хляб.

    Коментиран от #12

  • 7 Копейкин.... Костя Копейкин

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Прави го":

    Какво правителство бе, една лада стана 2милиона рубли, това са 70 бона, Мазда 6 стана 200 хил лева. Правителство имали, аре бегай.
  • 8 Ако беше

    16 6 Отговор
    минал с руска кола по моста го разбирам това което разпорежда,но "Mercedes-ът, с който Путин мина по реставрирания Кримски мост, е S-Klasse W221 " .Това не ми се струва стимул за рускота производство,но и него го разбирам,като мислещ човек няма доверие на руското.Току виж угаснало по средата,както впрочем често му се е случвало.
  • 9 Така е

    8 8 Отговор
    Все още не сме в новия СССР.Всяка втора автоновина е какво е казал и направил Путин.Скоро ще може да пише мемоарите на един луд, но нищо повече няма да му бъде позволено.Замислете се.
  • 10 Развеселен

    11 8 Отговор
    Автомобилостроенето е за развити икономики и нации.
    Русия по-добре да се ориентира към износ на рускини.
    Там се справят добре и са конкурентни.
    А Путин може да определя цените за услугите с президентски указ.
  • 11 Българин

    9 8 Отговор
    Цени на руските автомобили на есенния панаир в Пловдив
    Лада Веста 31500лв
    Уаз Хънтър 69500лв
    Падам от смях!

    Коментиран от #14

  • 12 Хахаха

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    И опашки за тоалетна хартия.
  • 13 Мая

    3 5 Отговор
    Скоро ще чакат за лада по 10 години.
  • 14 можеш

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    да благодариш за тея цени на митата от ЕС