Last news in Fakti

21 Февруари, 2023 11:27 76 820 82

Как хитри руснаци елегантно мамят "мозъците" на новите Mercedes-и и BMW-та

  • русия-
  • mercedes-benz-
  • bmw-
  • кодиране-
  • официален сервиз

В Русия процъфтяват услугите за „кодиране“ на германски премиум автомобили

Как хитри руснаци елегантно мамят "мозъците" на новите Mercedes-и и BMW-та - 1

Вследствие на санкциите срещу Русия, германските премиум марки лишиха руските сервизи от достъп до своя софтуер. Въпреки това, немската електроника продължава да се манипулира от руските майстори, като те го правят така, че дори в официалните сервизи не могат да забележат намесата им.

През последните години собствениците на премиум "германци" упорито се възпитават с идеята, че техните коли са много сложни, много компютъризирани и затова могат да бъдат обслужвани само в официално одобрени от производителя сервизи. Именно за това, например, дори спирачните накладки на съвременните Mercedes, BMW и други немски премиум коли не могат просто да бъдат купени от магазина и сменени.

След инсталирането те задължително трябва да бъдат регистрирани в електронния „мозък“ на колата с помощта на патентован софтуер, който е свързан с главния офис в Германия. Има и още нещо. Например, че след инцидент германските премиум автомобили влизат в така наречения режим на катастрофа. Той блокира стартирането на двигателя, уж, за да не може никой да създаде опасност за другите, като кара неизправна кола. Всъщност това е направено, за да принуди собственика на колата да я ремонтира в официален сервиз.

Сега, поради гореспоменатите санкции, руски любители на "премиума" предпочитат да се прехвърлят дори на нов китайски автомобил, само за да могат да обслужват нормално колите си. Но напоследък в Русия, поне в големите столични райони, процъфтяват услугите за „кодиране“ на автомобили Mercedes и BMW. Хитрите руски специалисти по автомобилна електроника са успели да измамят германските сервизни програми толкова добре, че никой не забелязва нищо дори в официалните сервизи.

Препрограмира се буквално всичко. Смяна на накладки и акумулатори - това са просто елементарни задачи за новоизпечените руски автомобилни хакери! Освен това се предлага услугата "русифициране" на превозни средства от други пазари, както и активиране на всички възможни „спящи“ опции на AMG -или М- пакети .

И много, много повече сега се прави в руските неофициални сервизи. И е евтино. За всяка деактивирана екстра (или обратното, за активиране на допълнителна опция) собственикът на автомобила е таксуван с 1000 рубли (25 лева), което руските собственици на германски премиум автомобили считат за доста приемливо заплащане.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 215 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    294 20 Отговор
    Добре дошли в "1984"-та ‼️‼️‼️
    Контролират Ви дори накладките на уж личния автомобил
    🎬🎬🎬
  • 2 Мунчо юмручето

    275 10 Отговор
    А така да си доидем на думата само във официален сервиз та една смяна на масло да ти излезне 400-500 евро сигурно тяхното масло идва от марс

    Коментиран от #46

  • 3 БОЗА

    304 38 Отговор
    Ето,за това мразите славяните-те ще се оправят(страна с космическа програма и ядрена енергетика са)с некви автомобили...а вие в Германия обяснявайте,за разнообразието от полове на авганистанските лекари,инженери и ядрени физици докато търсите,кой да бачка... историята се повтаря-вече бяхте мноо технологични и свръхчовеци преди време...пак байраци у Берлин ще има май...;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #5

  • 4 БУШМЕНИТЕ

    148 29 Отговор
    Открили топлата вода тези неща в България се правят от 30 години ,като започнем с връщането на километржите

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Жоро

    45 200 Отговор
    Плащаш 250 бона за нов мерджан и ти го ръчка някъв цайсат буклук дето нищо не разбира и без гаранция, не мерси.

    Коментиран от #10, #41, #63, #82

  • 8 Чакайте нали

    273 52 Отговор
    ни втълпявахте, че са бедни, ядат шишарки и ходят във вйншни тоалетни. А кво се оказа, че същите тези бъркат в "чудото" на върха на немскага инженерна техника и а пранят така, че кавите тъпанари немци те вогат да разберат какво е правето и дали въобще е пипано. Толкова с великите западналяци и "изостаналите" руснаци.
  • 9 Бушмен

    117 8 Отговор

    До коментар #4 от "БУШМЕНИТЕ":

    написаното в статията казва за бъркане в софтуера, което дори в спезиализираните на марките сервизи не вогат да установят, а не да въртеш киловметри, щоито веднага те лонят като шаран на ръждив гвоздей.

    Коментиран от #29

  • 10 Напротив

    150 15 Отговор

    До коментар #7 от "Жоро":

    този цайсатия разбира понече от оня дето я е направил и ще ти искат годишната заплата за да ги оправят проблема, а в тяхния случай и нява кой в спец сервиз, дащото се изнесоха с цел да ги поставят на колене, но както се вижда удариха на гранит и то яко.
  • 11 браво

    190 25 Отговор
    Сега остава да препрограмират и немските танкове Пантер и Леопард да гърмят директно по режима на зелената мухоморка!

    Коментиран от #66

  • 12 !!!?

    62 107 Отговор
    СССР2: Тези хитрини продължават до въвеждане на купоните за храна !!!?
  • 13 путя

    122 30 Отговор
    Най-после си отдъхнах като разбрах,че противните немски кофтори са напуснали Русия! Коли,които прекарват повече време в сервиза отколкото на пътя нямат място на руска територия.

    Коментиран от #30

  • 14 Брейййй

    66 123 Отговор
    Като са такива спецове - очакваме да започнат и автомобили да произвеждат …. Ама нещо не им се получава ….
    Защо ли ?????
    Лада нива им е върха на мозъчните възможности
  • 15 Хел

    40 67 Отговор
    "Хитър руснак " е оксиморон !

    Коментиран от #22

  • 16 Механик

    161 40 Отговор
    "Въпреки това, немската електроника продължава да се манипулира от руските майстори, като те го правят така, че дори в официалните сервизи не могат да забележат намесата им."
    А стига бе! Руснаците са "диваци", които живеят в "блата" и са "ниско интелигентни". Да не говорим, че в Русия "цари глад" и на "крепостните селяни", никой не им дава да си купуват коли. Най-много да си купят по някоя украинска Зазка.
    п.п.
    Руснаците така хитро ви измамиха, че сега се гърчите от безсилие. Хехехеххее!

    Коментиран от #18

  • 17 Руска шматка

    50 83 Отговор
    Всичко е измама в кочината,вместо да мамят ,да си направят по добри от мерцедесите,ама едва ли.

    Коментиран от #34

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 бля дддд

    45 81 Отговор
    Що не идеш да живееш в райска русия
  • 20 Малеее

    49 97 Отговор
    Голяма работа са свършили, няма що! То винаги можеш да направиш всякаква идиотщина! Кажи на нашите българановци и те ще го направят. Ама руснак да в направил кола няма! Също като нас м,ного акъл, ама само да се кефим, че сме прецакали някого. Дали ще хакна софтиера все тая! Колата си е Германска а руснака не мечтае за Путиномобил а за Мерцедес и БМВ!
  • 21 Малеее

    27 76 Отговор
    Голяма работа са свършили, няма що! То винаги можеш да направиш всякаква идиотщина! Кажи на нашите българановци и те ще го направят. Ама руснак да в направил кола няма! Също като нас м,ного акъл, ама само да се кефим, че сме прецакали някого. Дали ще хакна софтиера все тая! Колата си е Германска а руснака не мечтае за Путиномобил а за Мерцедес и БМВ!
  • 22 Бивш канадец

    67 17 Отговор

    До коментар #15 от "Хел":

    ...също като ""умен американец"...

    Коментиран от #26

  • 23 Бай Благой

    125 29 Отговор
    Руснаците успяха да възстановят една напълно разрушена от война страна...и след това първи да излетят в космоса...та с някъв софтУЕЪР ли няма да се справят...
    Майтапите се...еейй

    Коментиран от #33

  • 24 Баце

    109 15 Отговор
    Чак сега ли разбрахте, че руснаците са добри, че това с таратайките им е просто хоби бе пичове, те братушките от пералните какви ракети правят, ум да ти зайде ей на питайте в Киiв
  • 25 Не са хитри

    28 77 Отговор
    ТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ!
  • 26 А бе,

    41 61 Отговор

    До коментар #22 от "Бивш канадец":

    едните живеят добре, а другите са крепостни селяни! Познай кои ?
  • 27 Сащ са терористична държава

    110 25 Отговор
    Всяка война на Сащ е съпроводена от тонове лъжи и манипулативна пропаганда. Русия не се продава!

    Коментиран от #53

  • 28 Сельо

    25 64 Отговор
    То е като МБ на газ и други хитринки,бедният човек е жив дявол,смешно е да се хвалиш че си беден тарикат било то и с ореола на руснак
    Слагайте си турски накладки мачкайте и се блъскайте нали сте хакнали дявола докато хвърчи

    Коментиран от #42, #43

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Баро

    9 26 Отговор

    До коментар #13 от "путя":

    А ти с каво ше се перчиш по керченския мост

    Коментиран от #39

  • 31 Съдията Дред

    64 13 Отговор
    А прелива от статии, как руснаците продавали евтино скъпите си коли, щото не можели да ги обслужват. Оказва се, че срещу 25 лева си спестяват хиляди за фирмения сервиз, дето уж вече го няма.
  • 32 Украинка

    50 11 Отговор
    С две думи: руснаци умни хора
  • 33 Баро

    15 74 Отговор

    До коментар #23 от "Бай Благой":

    САЩ ОСВЕН ЧЕ ВЪСТАНОВИХА
    ГЕРМАНИЯ ЯПОНИЯ ФРАНЦИЯ АВСТРИЯ ИТАЛИЯ Ю. КОРЕЯ НАПРАВИХА ОТ ТЯХ И ВОДЕЩИ ИКОНОМИЧЕСКИ СИЛИ В СВЕТА
    А ЗА ПЪРВИЯ В КОСМОСА КОЙТО КАЗАЛ НА СЕСТРА СИ НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ ГО ПИТА КАК ИЗГЛЕЖДА ЗЕМЯТА ОТ ГОРЕ (КАК ДА ОТГОВОРИ КАТО НЕ Е БИЛ ТАМ)

    Коментиран от #64, #77, #78

  • 34 ЩО НАЛИ ИМА АРАБИ В ЗАВОДИТЕ

    39 7 Отговор

    До коментар #17 от "Руска шматка":

    НА БМВ ФВЕ И МЕРДЖДАНИТЕ ДА РАБОТЯТ ЗА ТЯХ.... ПО ДОБРЕ ДА ДЪРЖИ АК 47 И ДА ПАЗИ ДЪРЖАВАТА СИ ЧИ ХИЕНИТЕ НЕ СПЯТ ИЗКАТ ДА Я ОГЛОЗГАТ И ДА ИМ СПРЪТ БЕЗПЛАТНИТЕ ЗА ПЕНСИОНЕРИ ЛЕКАРСТВА ТОК И ВОДА..... БЕЗПЛАТНИ СА АМА ПО БИТИВИТО НЯМА ДА ГО КАЖАТ...
  • 35 незнайко

    39 8 Отговор
    Браво на братушките ! 25 лева и при нас е цена за диагностика .
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 МНЕНИЕ

    36 6 Отговор
    НЕ хитри, а учени... само с хитрост не става
  • 41 девил

    16 3 Отговор

    До коментар #7 от "Жоро":

    То ти го ръчка някой друг защото искаш да платиш по малко ,заради това Сосел разбра ли
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 девил

    2 14 Отговор

    До коментар #28 от "Сельо":

    Браво един точен коментар

    Коментиран от #57

  • 44 Опааа

    22 5 Отговор
    Браво! Браво! Слава! 🇷🇺
  • 45 ДА ДА

    52 4 Отговор
    Автомобилните производители и не само те, а всички е крайно време да разберат, че когато хората купуват нещо НЕ искат да купуват зависимост. Ако автомобила е накичен с "екстри" които ме вкарват в зависимост от точно определени части, производители или сервизи е нормално да не го закупя. И естествено тези "екстри" се представят за реални такива, а в действителност са капан за купувача. Ей за това хората почват да търсят по-стари модели, или марки където подобни уловки са по-малко или ги няма. Ей за това може да се окаже, че стария Москвич или Лада са по-добри, защото са по-малко зависими, а много от частите им се оказват взаимозаменяеми с други модели.

    Коментиран от #65

  • 46 психо

    35 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мунчо юмручето":

    те перите ги вземат ама не сменят маслото а само точат малко и доливат някакво... а масления филтър въобще не го сменят... който не вярва да го маркира и да си огледа двигателя от долу дали е развивана пробката или е източено датчик за масло...въпроса е не дали си прецакан а с колко
  • 47 Да питам

    10 38 Отговор
    Хакнатият Мерцедес дали е пълноценен Мерцедес? Или на руснаците им е все едно.
  • 48 Шофьор

    36 10 Отговор
    Истинският руснак кара Лада или японска кола с десен волан - това са вечни коли.
    Мерцедесите и Беемветата са на предатели и синчета на корумпирани страхливци.
  • 49 Читател и зрител

    28 2 Отговор
    Сиромах човек - жив дявол.

    Коментиран от #58

  • 50 един благодарен

    77 0 Отговор
    В това отношение съм ги признал, благодарение на написаното в техен форум успях да си разреша проблем с имобилайзера на колата. Иначе тукашните специалисти искаха да ми режат главата, но следвайки указанията от форума всичко се оправи.
  • 51 бай Ставри

    15 34 Отговор
    от мерцедес да направиш масквич е лесно, обратното е невъзможно
  • 52 Фънки

    8 31 Отговор
    Хитри не са, но е ясно че мамят,лъжат и крадът.
  • 53 ха ха ха ха ха ха ха

    7 45 Отговор

    До коментар #27 от "Сащ са терористична държава":

    Русия е една голяма пръдня.

    Коментиран от #56

  • 54 иво

    26 1 Отговор
    Повече от две години на Мерцедес с Код на двигателя ОМ-646 986 ... на който смениха Дебитора на въздуха на Италианската фирма производител (PIERBURG). След монтажа в програмата направиха всички корекции и действително работеше много добре без проблемно. Но в началото не можах да разбера вървеше добре но често светеше лампичката " change engine" и не минаваше повече от 2.500 оборота и не вървеше. След изключване на двигателя изкарвах ключа отново палех и се оправяше- естествено временно. Това продължи две години къде ли не го прегледаха не са оправи по- късно забелязах обикновено когато си дръпна крака от газта особено надолу мина в авариен режим. Лампичката--светодиодът--- понякога свети постоянно а понякога светва угасва пак не върви. Беше ми писнал постоянно нерви пари и време .Случайно един от майсторите ми каза " Купи на BOSCH " с него да опитаме . " Не очаквах си казах оше 230 лева ей така ще отидат ! Невероятно действително се оправи.. Ханс е направил в програмата само на Мерцедес и на Bosch а останалите не.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 оня с коня

    4 23 Отговор
    Не разбирам за какво служат тия "хитри руски хакери" при евентуална смяна на Акумулатор,накладки и спирачни дискове и т.н.На БМВ-то ми сменям всичко що е за смяна с Ново и единственото изискване за тая "дейност" е Добро желание и Платежоспособност!
  • 60 Хахаха

    9 17 Отговор
    “Великите руски хакери надхитриха германските премиум-автомобилни марки”
    :))))) Е това е вица на деня….У раша всички са терикати,а ма от това дето делат се самовар излиза!
  • 61 МЕРЦЕДЕС И БМВ БЯХА КАКВОТО БЯХА

    20 6 Отговор
    ДНЕС СА ПО ГОЛЕМИ БОКЛУЦИ И ОТ ДАЧИЯ !
  • 62 Георги

    5 4 Отговор
    Кой тъпак е написал тази измишльотина?
  • 63 Смотан старец (ЦИГАНИН)

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Жоро":

    Глеи ся дядовата аз съм на 86 когато дадеш 250 бона за кола няма как да ти я пипа цаиса които не разбира МНОГО РАЗБИРАЧИ СТАНАХМЕ В БГ
  • 64 Циган

    8 1 Отговор

    До коментар #33 от "Баро":

    Еиии значи ФАЩ СЪЗДАДЕ ЯПОНИЯ МАЛЕЕЕ КОЛКО ИМА ДА ТИЧАТ СРЕЩУ ЯПОНИЯ И НЕ МОЖЕ ДА Я СТИГНАТ.... ЗАЩОТО В ПОСЛЕДНИТЕ МЕТРИ ЩЕ КРЪШНЕ И ПАК ЩЕ ТИЧА ФАЩ ЯПОНИЯ Е 1 ПО ВСИЧКИ ПАРАГРАФИ УМНИКО
  • 65 Циган

    10 1 Отговор

    До коментар #45 от "ДА ДА":

    Мерцедес 124 ЛЕГЕНДА НЕЗАВИСИМА И НЕ ПОБЕДЕНА ИМАМ ГО модел 1987 . 5 цилиндър чист обикновен дизел номер 1
  • 66 Отговор

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "браво":

    Няма нужда, руснаците са обявили награда за всеки предаден или гръмнат танк. Укрите вече са се спазарили да получаването на премиите ... само да пипнат танковете.
  • 67 Българин

    3 12 Отговор
    Да бе да хабер си нямат ватенките от нищо тъпи галоши са те

    Коментиран от #69

  • 68 Дани

    11 1 Отговор
    Руснаците освен най доброто оръжие където правят,то така и най добрите кракнати версии също и в автомобилостроенето.
  • 69 Борис

    8 1 Отговор

    До коментар #67 от "Българин":

    Като са тъпи галоши, плащай си като поп.
  • 70 За това сме на това положение!

    3 8 Отговор
    До като подкрепяме и възхваляваме престъпления и престъпници ще тънем в мизерия и ще сме най бедни!
  • 71 ПалавНИК

    5 10 Отговор
    Да крадат и мародерстват могат, да създават, НЕ.
  • 72 пешо

    3 0 Отговор
    До оня дето пишеше че сме мамели километражите ще му отговоря че се научихме от тях.Който има проблем с автомобила в тубата да влезе в блока на Данила електрик и да види какво прави а като него в раша са безброй.Аза ракетната техника кой какво правил и крадил ако не беше Келдиш никой никога нямаше да излети в космоса-справка в уикпедията нещо което и хамериканците го признават.И не Брежнев а Келдиш ни прави космическа сила като директор на Байконур и приятел на Бай Тошо.
  • 73 Мизерия

    0 1 Отговор
    Викторе ти ли го писа това? Гледай си фирмата, не пиши тъпотии, че накрая нито фирма нито писанията са ти като хората :)
  • 74 пешо

    1 0 Отговор
    Не разбрах домене ли е аресиран коментара щото нито съм Виктор а за фирмата на мерджана така ще ти променя километрите че и във фирмения сервиз да не разбетат.
  • 75 Как прости българи

    2 5 Отговор
    издигат престъпността в култ , егати тъпия народ сме?!
  • 76 Мизерия

    0 5 Отговор
    на една тесла батерията ще могат ли да сменят

    Коментиран от #80

  • 77 провери

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Баро":

    с какви ракети се обслужва мкс и тогава пиши.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 РУСНАКА МОЖЕ ВСИЧКО ................

    6 0 Отговор
    И НЕ ГО КРИЕ КАТО ЗАПАДНЯКА - ВЕДНАГА ГО ПУСКА В ТУБАТА , А КИТАЕЦА ГО ПУСКА НА ПАЗАРА !
  • 80 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Мизерия":

    Ганюф ГЛОПАКО,хората КАРАТ КОЛИ,А НЕ БОКЛУЦИТЕ НА МЪСК
  • 81 асдасдса

    0 0 Отговор
    vediamo, ista-p, vcds... всичко се прави, стига правещия да знае какво пипа :)
  • 82 оня с цайсите съм

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Жоро":

    ха ха ха.. как си днес смехурко добре ли си
    бегай до официалния сервиз да се изпикаш че днес не си ги посещавал ха ах ха