30 Декември, 2022 12:00 4 118 11

Китайци представиха най-аеродинамичното SUV в света

  • nio-
  • ec7-
  • кросоувър-
  • suv

Nio EC7 дебютира като стилен модел

Китайци представиха най-аеродинамичното SUV в света - 1

Китайската компания Nio представи своето най-ново попълнение в своята гама от SUV-та в лицето на купеобразния EC7. Моделът дебютира в Китай със стилна визия, познати технологии и заявката за най-аеродинамичната форма на SUV в света. Nio EC7 може да се похвали с дължина от 4.97 метра, ширина от 1.97 метра, височина от 1.71 метра и междуосие от 2.96 метра. Коефициентът на челно съпротивление е 0.23, което според Nio е и най-доброто постижение в този клас.

Задвижването се осигурява от система с два електромотора, която има максимална мощност от 644 конски сили и максимален въртящ момент от 850 нютон метра. В тази си конфигурация, кросоувърът може да ускори до 100км/ч за 3.8 секунди. Батерията е с капацитет от 75кВч, 100кВч или 150кВч и съответно пробег между 490 и 940 километра според китайския стандарт за тестване.

От компанията причисляват EC7 като среден на размер луксозен кросоувър, което донякъде се потвърждава и от стандартното оборудване. То включва панорамен таван, тризонов климатроник, премиум аудио система с 23 говорителя, подгрев на всички седалки и други.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новия

    4 19 Отговор
    Масквич е по красив ,това мяза на порш каен купе
  • 2 ватенка

    4 10 Отговор
    ето масквич

    Коментиран от #3, #6, #7

  • 3 Неет

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "ватенка":

    Ето квуич квуичч
  • 4 гост

    7 13 Отговор
    Проблема е , че това нещо не е минало никакви краш тестове нито по европейската , нито по американската система , така че дотогава ще си го продават само в Китай ! Ако не и завинаги !

    Коментиран от #5

  • 5 Не бъди толкова сигурен

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Разбира се че минават краш тестовете иначе не могат да ги продават нито в Европа нито в Щатите.

    Или и ти почна като антиелектриците, щом не знаеш за нещо значи то със сигурност не съществува?

    Коментиран от #10

  • 6 ЧИЧО МАНЧО

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "ватенка":

    ньет , Ета гърбава Варшава , с голями жанти и ниски гуми или зис 21 , Масквич харошая машина !!!😄😂😂😀😃🤣😁😃😂🤣,.
  • 7 ЧИЧО МАНЧО

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ватенка":

    АЗ СА МАЙТАПЯ БЕ , ЧАКАЙТЕ КЪДЕ ХУКНАХТЕ НАЛИ ВОДА ЩЯХТЕ ДА ПИЙТЕ , УФ ЧАКАЙ ЧИ ТОВА БЕШЕ РЕПЛИКА ОТ ДРУГ ФИЛМ (ТРИМАТА ОТ ЗАПАСА ), И ТАМ ИМА ЕДИН ЗЕВЗЕК НА МЕН ПРИЛИЧА МАЛКО , КАЗА ЧЕ БИЛ СЪБОТЯНИН !!!😄😀😁😁😂😀😁😃😂🤣,.😁😀
  • 8 Ти да видиш!

    7 0 Отговор
    А тук постоянно се опитват да обясняват как китайските автомобили нямали шанс, защото били само лоши копия на истинските автомобили.

    А тази аеродинамика която е най-добрата в света откъде я копираха? Май останалите ще трябва да започнат да копират китайците, за да не изостанат.
  • 9 А50

    3 0 Отговор
    Добре изглежда. Скоро ще излезе и под марката на Лада
  • 10 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Не бъди толкова сигурен":

    Изключението само потвърждава правилото ! Един два или пет модела от над 500 не правят нищо съществено ! Дори модели на чужди производители правени специално за Китай никога няма да се продават извън него точно по тази причина !
  • 11 В Расия

    0 1 Отговор
    Китайския руснак е връхта на автомобилостроене ,честито на рашаните завръщане към миналото