Last news in Fakti

27 Януари, 2023 10:50 1 047 0

Китайският производител на електромобили NIO пуска смартфон

  • nio-
  • смартфони

Компанията възнамерява да създава само един модел годишно

Китайският производител на електромобили NIO пуска смартфон - 1

Стана известно, че компанията NIO, която наричат ​​"китайската Tesla", е регистрирала марката NIO Phone в своята страна. Това означава, че компанията вероятно ще пусне свой собствен смартфон.

Съобщава се, че NIO работи върху първия си смартфон с Android от няколко месеца. Тъй като компанията е специализирана в проектирането и разработването на електрически превозни средства, това изглежда малко странно.

По-рано главният изпълнителен директор на NIO каза, че компанията възнамерява да създава и продава само един модел смартфон годишно. Той изрично заяви, че компанията не може да се сравнява с производителите на смартфони, които продават над 100 милиона бройки годишно.

Засега има малко информация за смартфона. Знаем само, че ще има инсталирани чипове на Qualcomm, както и 100W бързо зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА