Last news in Fakti

23 Януари, 2023 12:12 5 928 8

Започна предсерийното производство на новите VW Passat и Skoda Superb

  • volkswagen-
  • passat-
  • skoda-
  • superb-
  • словакия
Започна предсерийното производство на новите VW Passat и Skoda Superb - 1

Предсерийното производство на новото поколение на моделите Škoda Superb и Volkswagen Passat вече стартира във фабриката на немския автомобилен производител Volkswagen в Братислава.

Началото на серийното им производство е планирано за края на тази година. Това съобщи говорителят на словашкото подразделение на Volkswagen Лусия Макайова. Ще припомним, че Volkswagen обяви прехвърлянето на производството на двата модела в Братислава през 2020 г.

Компанията ще инвестира над 400 милиона евро в новата производствена програма, с което общите ѝ инвестиции в страната ще достигнат над пет милиарда евро.

Производството на Passat и Superbs е планирано на производствената линия, от която излизат Škoda Karoq и Volkswagen up! включително електрическата му версия. Словашката фабрика на Volkswagen също сглобява автомобилите Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8 и Porsche Cayenne.

В подготовката за производството на моделите Passat и Superb, например, компанията инсталира нова технология и оборудване в монтажната зала, а също така изгради нов цех за каросерии. Според Макайова компанията вече е приключила по-голямата част от необходимата работа.

Volkswagen дава работа на около 11 000 души в Словакия и е един от най-големите работодатели в тази страна, която е с население от пет милиона души. Тази година компанията възнамерява да наеме стотици нови работници.

Автомобилната индустрия е основният двигател на словашката икономика. Освен Volkswagen заводи в страната имат и Jaguar Land Rover, Kia и Stellantis. Миналата година шведският производител на автомобили Volvo Cars обяви, че ще построи завод за производство на електрически автомобили в източната част на Словакия.

Миналата година производителите на автомобили в Словакия леко намалиха производството до общо около един милион автомобила. Страната запази позицията си на най-големия производител на автомобили в света на глава от населението, според местната Асоциация на автомобилната индустрия.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фолкбуклук

    6 19 Отговор
    Поредна помия на Фолксваген, грозни и чупливи каруци!

    Коментиран от #3, #8

  • 2 мижав интерес

    5 13 Отговор
    към скъпи счупелници.
  • 3 тошев

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "Фолкбуклук":

    Гроздето е кисело

    Коментиран от #4

  • 4 Фолкбуклук

    2 13 Отговор

    До коментар #3 от "тошев":

    Как мислиш при положение че карам новият Мъстанг ви ейгт

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Психo от Курило

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фолкбуклук":

    Мечтите са безплатни. Нали знаеш, тука всички карат от 500к.с нагоре.
  • 6 Ила

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фолкбуклук":

    да та пробвам с твоя ви-ейт, с един чупен ваг - от новите!!!
  • 7 Варненец

    3 2 Отговор
    Абе друго си е да започне производството на джихад машина, с помощта на рушките. Хахаха
  • 8 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фолкбуклук":

    Хората кога ги хвърлят ние ги купуваме:) за това са чупливи биричет:) белите хора карат нови коли:)