Last news in Fakti

20 Февруари, 2023 14:15 2 429 6

Какво знаем за "генералния план" на Volkswagen

  • volkswagen-
  • електрификация-
  • план

VW Group ще представи нов план за преминаване към пълна електрификация

Какво знаем за "генералния план" на Volkswagen - 1

Volkswagen Group е един от най-важните бизнес конгломерати в света и вторият по големина производител на автомобили в света. След като пое поста главен изпълнителен директор на Volkswagen Group, Оливър Блум започна да работи интензивно за пренасочване на усилията към истинска електрификация, като се вземат предвид производствените възможности. Новият петгодишен план ще ускори прехода към електрически превозни средства.

За новото ръководство изглежда много ясно какво иска да направи и най-вече как иска да го направи. Първото нещо, което спешно трябва да бъде направено е да се коригират проблемите със софтуера Cariad. Филиалът на Volkswagen, натоварен с разработването на софтуера за управление на нови електрически автомобили, изостава с месеци от графика. Това се превърна в истински проблем за всички марки от концерна.

Какво знаем за "генералния план" на Volkswagen

Audi и Porsche бяха принудени да отложат представянето на Porsche Macan и Audi A6 e-tron. Първото вече трябваше да бъде представено, докато второто все още няма конкретна дата на излизане. Друг важен въпрос от петгодишния план, който ще бъде официално представен на 14 март тази тодина, е производството. Volkswagen Group може да се похвали с впечатляващ производствен потенциал, но що се касае до електромобилите, все още има какво да се желае.

Известният проект Trinity също е на първо място в дневния ред. Той се състои в създаването на електрически превозни средства с висока автономност и автономно управление от ниво 4. Проектът изисква напреднало развитие на платформата SSP и специални съоръжения за производство на модели, направени по този иновативен метод. Освен това Volkswagen, Audi и Skoda ще променят начина, по който ще продават електрическите си автомобили.

Моделът на дилъра ще изчезне и играта ще приеме нов формат. Марките ще контролират инвентара и цената, докато представителството ще начислява комисионна върху продажбите. Проектът ще стартира около лятото. Според VW тази промяна ще донесе облекчение на търговците, тъй като те няма да трябва да правят предварителни плащания за автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    10 2 Отговор
    Е сега фалита им е сигурен.
  • 2 Фолксваген

    9 2 Отговор
    Ще произвеждаме електрокари по лиценз от България.
  • 3 Дошо

    12 1 Отговор
    Знаем,че ще лъжат и ще мажат както винаги.
  • 4 Мнение

    12 2 Отговор
    Като се има предвид, че никой нормален няма да си купи доброволно електричка, е доста вероятно ФВ да клони към фалит!
    Естествено, ясно е за всяко хлапе, че големите корпорации са замесени в "големия рестарт", което значи, че са им осигурили печалба, но дали това ще се случи, или не, финалната дума е на народите!!!
  • 5 Сталин

    15 1 Отговор
    Изобщо не ни интересува генералния план на волсваген ,ако ще и да произвеждат и лагерни колички
  • 6 Тъпчо Балкански

    2 0 Отговор
    Ало тия, от кога почнаха, да правят и автомобили, не проивеждаха ли кренвирши