Last news in Fakti

31 Януари, 2023 12:28 1 385 2

Audi купи дял в Sauber

  • audi-
  • sauber-
  • формула 1
Audi купи дял в Sauber - 1

Audi купи миноритарен дял в компанията Sauber Group. Съответното изявление се появи на сайта на швейцарската компания. Това е първа крачка към обявеното вече решение, че германската марка Audi ще се присъедини към Формула 1 през 2026 година.

„Това е важна стъпка за Audi по пътя към нейния дебют във Формула 1, който е планиран за 2026 година, като част от нашето стратегическо партньорство “, се казва в изявление на официалния уебсайт на Sauber.

Припомняме, че Audi ще си сътрудничи с отбора от Ф1 Sauber, който към момента се състезава във Формула 1 под марката Alfa Romeo, а болидите използват агрегати на Ferrari.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    7 4 Отговор
    Пожелавам на четирите нули пълен провал!
  • 2 Патурко

    2 3 Отговор
    Нали са в продажба и се Опитват да си вдигнат цената пред кандидат-купувачите от Китай! Дръпнатите много искат да навлязат в света на Формула 1! Няма отърване от тях! По-нагли и нахални са от ватенките!