Last news in Fakti

13 Март, 2023 09:48 3 175 6

Вносът на употребявани автомобили в Русия се е утроил

  • русия-
  • япония-
  • употребявани автомобили-
  • внос

Най-много стари коли се внасят от Япония

Вносът на употребявани автомобили в Русия се е утроил - 1

Три пъти повече употребявани автомобили се транспортират в Русия през 2023 година. През януари и февруари в страната са внесени 66 600 употребявани леки коли, което е 2.8 пъти повече от първите два месеца на миналата година, съобщава агенция "Автостат". От май 2022 г. броят на употребяваните автомобили, внесени в Русия, непрекъснато нараства, а причината е оттеглянето на чуждестранни компании от пазара и развитието на паралелен внос, разрешен от властите.

През януари в Русия са внесени около 35 000 употребявани леки коли, изчисляват анализаторите. Още 31 600 са внесени през февруари. В същото време повече от половината - 52.1 процента - от колите, пристигнали през февруари, са докарани от Япония. На второ място по дял на вноса е Армения (14.1 на сто от автомобилите), а на трето - Беларус с 13.4 на сто. Останалите страни взети заедно съставляват по-малко от 10 процента.

Ръстът на обема на вноса на автомобили от Япония се оказа толкова бърз, че пристанището на Владивосток трудно може да се справи с входящия товар, а най-близките паркинги са препълнени. В края на годината употребяваните автомобили се превърнаха в основен експортен артикул от тази страна за Русия, заемайки дял от 41.1%.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    18 5 Отговор
    Що така?Вместо да си купуват Москвичи и Лади,те правя оборот на западните им врагове...
  • 2 Теле

    9 7 Отговор
    Син дзин пин ще посети москва, за да разбият полупокойния ЕС
  • 3 Име

    12 7 Отговор
    Русия е държава от Азия нормално

    Коментиран от #5, #6

  • 4 оня с коня

    5 3 Отговор
    Убийственото мито на Внос от Европа и Америка в Русия е погнал Руснака към Японското,НЕ и Китайското.И не знам колко Леви са Убежденията редовият руски Мужик,но ЛЕВИЯТ ВОЛАН ще му изяде главата!
  • 5 Дааа

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Име":

    И 38%територия от Европа...г.лупа кооо
  • 6 Васко

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Име":

    Той и баща Ти е анадолец ,ама Ти си европеец