Last news in Fakti

28 Април, 2023 12:13 4 561 5

Ето какви ще са новите "шкоди" (ВИДЕО)

  • skoda-
  • бъдеще

Чешката компания сподели плановете си за близкото бъдеще

Ето какви ще са новите "шкоди" (ВИДЕО) - 1

В съответствие със стратегията за развитие основният акцент ще бъде поставен върху електрифицирането на продуктите на марката, както и разширяването на продуктовото портфолио. Това съобщават от пресслужбата на производителя.

Skoda продължава да ускорява развитието на електрическата мобилност. След като пусна четири напълно нови електрически коли и два актуализирани модела от семейството Enyaq , чешкият автомобилен производител планира да разшири гамата си от електрически автомобили до шест модела до 2026 г.

Ето какви ще са новите "шкоди" (ВИДЕО)

До 2027 г. Skoda ще инвестира общо 5.6 милиарда евро в производството на електрически превозни средства. С модела "Small" в сегмента на субкомпактните кросоувъри, "Compact" с официално име Elroq в сегмента на компактните SUV-та, просторното комби "Combi" и 7-местното SUV "Space", Skoda значително ще разшири и разнообрази всичко в електрическото си портфолио.

По време на прехода към електрическа мобилност обаче, моделите с двигатели с вътрешно горене и plug-in хибридни задвижвания ще останат гръбнакът на гамата на Skoda. С нови поколения на Superb и Kodiaq, обновени Octavia, Kamiq и Scala, както и новите изцяло електрически модели, Skoda скоро ще предложи най-разнообразното портфолио в своята история.

Ето какви ще са новите "шкоди" (ВИДЕО)

През 2024 г. Skoda ще представи следващия електрически автомобил, наречен Elroq. Кросоувърът с дължина около 4.5 м ще получи просторен салон и широка функционалност. Той ще замени Karoq в моделната гама.

А предстоящият базов модел носи работното заглавие Small. Това ще бъде субкомпактен автомобил на стойност около 25 000 евро. Моделът ще се произвежда в завода на Volkswagen Group в Испания и ще бъде представен през 2025 г. С дължина около 4.20 метра, той ще има същия капацитет на багажника като Scala.

Ето какви ще са новите "шкоди" (ВИДЕО)

През 2025 г. моделите Enyaq и Enyaq Coupe ще получат цялостна актуализация и нов модерен солиден дизайн, демонстриран за първи път на концепцията Vision 7S. ще припомним, че моделите Enyaq iV бяха първите автомобили Skoda, построени на платформата MEB.

"Combi" ще играе ключова роля сред четирите нови модела. Този автомобил, който е дълъг приблизително 4.60 метра, ще бъде първото изцяло електрическо комби на марката, като представянето ще е през 2026 година.

Ето какви ще са новите "шкоди" (ВИДЕО)

Най-големият от бъдещите електрически автомобили на Skoda ще бъде "Space" - серийната версия на концепцията Vision 7S. Той ще бъде с дължина около 4.9 м и ще заеме мястото на флагмана в семейството електрически автомобили.

Превозните средства с двигатели с вътрешно горене и plug-in хибридни задвижвания (PHEV) ще останат важно ядро ​​от моделното портфолио на компанията по време на прехода към изцяло електрическа мобилност. Те отговарят на нуждите на клиентите, докато пазарите преминават към електромобили с различна скорост.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    12 1 Отговор
    Не знам за Вас ама аз нищо не видях от това видео освен някакви като от стереопор модели. Не знам за това ли са поканили толкова гости и журналисти?

    Коментиран от #4

  • 2 Ква е тая пластелинова играчка?

    8 4 Отговор
    Грозно, по-грозно, най-грозно, Шкодичка. Тия една емблема не могат да направят без да откраднат
  • 3 Свят

    2 0 Отговор
    Що бе отде им е емблемата
  • 4 Мери

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "бай Иван":

    Вижда се ясно - на първата снимка в дясно има прекрасна къща с много готин пич седнал отпред ;-)
  • 5 Аз пък

    1 0 Отговор
    Много си харесвам Йетито. 1.8TSI. Малки ремап на двигателят и на Дино стенда го докара на 197кс на колелата. Изпробвана един, два пъти на оф роуд -става . Седалките бяха неудобни, но с малко модификация са си 6, сега. 200км/ч не са и проблем. Относително тиха. На градско ми излиза 8.4/100. Висока позиция, всички ексктри който ми трябват. И не на последно място - последните 4 години - 0 проблеми за 50х км. Не е много, но за мен си е ОК. Изключително удобно, че седалките отзад се демонтират за 2мин. Отвсякъде - мултифункционална. Сложих теглич да носим велосипедите. Веднъж се наложи да тегля ремарке, май около 1 т. 0 предизвикателство.