Last news in Fakti

5 Март, 2023 11:00 1 823 2

VW работи върху създаването на собствен магазин за приложения за автомобили

  • volkswagen-
  • магазин-
  • приложения

Първоначално магазинът ще бъде достъпен само за собственици на определени нови модели

VW работи върху създаването на собствен магазин за приложения за автомобили - 1

Volkswagen Group разработва собствен магазин за приложения за своите марки - Volkswagen, Audi, Porsche, Lamborghini и Bentley. Той ще разполага със собствена компютърна платформа и ще включва както специално разработени приложения, така и програми на трети страни, оптимизирани за автомобила.

Volkswagen Store ще предлага широка гама от приложения в различни категории: музика, време, видеоконференции, подкасти, игри, новини, паркиране, зареждане на електрически автомобили, интеграция на интелигентен дом и други. Що се отнася до добре познатите приложения, TikTok, Spotify и т.н.,те също ще бъдат достъпни. Всички те обаче ще бъдат оптимизирани да работят от екрана на мултимедийната система.

Първоначално магазинът ще бъде достъпен само за собственици на определени нови модели Audi в САЩ, Канада, Мексико и Европа, които ще получат тази функционалност това лято. По-късно ще бъде разширен и за други марки и автомобили, включително Porsche, Lamborghini и Bentley.

Съществуващите модели няма да могат да зареждат приложения от магазина по въздуха. За тях Volkswagen обещава скоро да покаже нов вариант за информация и развлечения с разширени функции, наречен One.Infotainment, работещ на операционната система Android Automotive. Магазинът за приложения на VW се прави и с помощта на Harman, който е дъщерно дружество на Samsung от 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Те нали знаят, че ги купуват заради липсата на друго. Смешни са с техните проблеми, които години наред не могат да оправят, всички ги знаят и пак нищо. Сега тръгнали даже да ги продават аповете, тези бъгавите, смешно е.