Last news in Fakti

23 Май, 2023 11:29 2 883 6

Hyundai показа водородния си суперкар в Италия

  • concorso d'eleganza-
  • villa d'este-
  • hyundai-
  • n vision 74-
  • водороден автомобил
Hyundai показа водородния си суперкар в Италия - 1

Комо, Италия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Hyundai иска бързо да се превърне в един от най-екологичните производители на автомобили в света. За да се направи това за възможно най-кратко време, корейците експериментират с всички възможни решения за електрификация, налични в момента. Сред тях е и водородът, с който, за няколко години, специалистите от Hyundai създават истинска лаборатория на колела с ретро дизайн.

Концепцията се нарича Hyundai N Vision 74 и това не е първото и показване, но до момента - само във виртуална среда. Сега обаче този специален спортен автомобил се показва на живо за първи път в Италия, на Concorso d'Eleganza di Villa d'Este 2023, където бе и екип на mobile.bg.

Присъствието на N Vision 74 на Concorso d'Eleganza di Villa d'Este е не само първата поява на този суперавтомобил с нулеви емисии в Италия, но и първото абсолютно присъствие на Hyundai на това историческо събитие в Комо.

Hyundai показа водородния си суперкар в Италия

Спортният автомобил на Hyundai всъщност участва в събитието като неразделна част от категорията концептуален автомобил и прототип, заедно с други уникални спортни автомобили, прототипи или такива, издадени много малки серии: сред които Pagani Huayra Codalunga и Bugatti W16.

За да навлезем малко с малко повече подробности за водородната суперкола на Huyndai ще кажем, че силовият ѝ агрегат представлява своеобразен хибрид. Всъщност той се състои от двойка електродвигатели, разположени под задната ос и свързани към пакет батерии с капацитет около 62 kWh, както и от двойка водородни горивни клетки с капацитет 85 kW. Така спортната концепция може да работи по два начина.

Погледнато отстрани, става ясно, че дизайнерите са се вдъхновили от концепцията Pony Coupe от 1974 г., разработена на свой ред от Джорджето Джуджаро, който също бе гост на провелия се Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023.

Hyundai показа водородния си суперкар в Италия


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Близко бъдеще

    8 1 Отговор
    Автомобилите на бъдещето ще са в толкова малки серии, че всеки ще си сглобява в гаража по няколко собствени, с материали от Амазон и Али баба.
  • 2 Г-ца каприз

    1 10 Отговор
    Тия от хюндай спешно да си уволнят дизайнерите 🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #3

  • 3 Емил

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Г-ца каприз":

    Що, бе?! Изкопирали са Порше 928, добавили са малко от Лагонда и са сътворили едно голямо нищо, ама младите ще се радват, щото не познават нито Порше, нито Астън Мартин!

    Коментиран от #5

  • 4 В.Г.Зот

    2 3 Отговор
    Какво е това гребло отпред, така прилича на снегорин!?!
  • 5 точно

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    По скоро БМВ - М1
  • 6 Знайко

    0 0 Отговор
    Клинообразен силует, ниско съпротивление, композитни материали и ниско тегло! Може би са уцелили нишата! Лично мен ме кефят джантите с дизайн да вкарват въздуха към спирачните апарати и да подобряват охлаждането им! Супер! Поне халогените не са на мястото на фаровете и предницата не прилича на задница!