Last news in Fakti

26 Май, 2023 10:52 1 406 0

Китайски автомобилни компании във война: BYD заплашва да съди Great Wall за клевета

  • great wall-
  • byd-
  • qin plus dm-i-
  • скандал

Причината е, че Great Wall обвини BYD в манипулиране на резултатите от тестовете за вредни емисии

Китайски автомобилни компании във война: BYD заплашва да съди Great Wall за клевета - 1

Китайската компания BYD обвинява Great Wall в клевета. BYD заплашва да съди Great Wall, след като концернът изпрати на китайското министерство на екологията и околната среда и други отдели резултатите от собствени тестове на BYD Qin Plus DM-i. От резултатите на тези тестове Great Wall смята, че стойностите на емисиите на модела не отговарят на националните стандарти. Според Reuters BYD реагира остро на този ход, като нарече изявлението на своя конкурент клевета.

BYD Qin Plus DM-i, около който избухна скандала, е хибриден седан, който може да се купи и извън Китай. Той е малко по-голям от Skoda Octavia и се задвижва от 1.5-литров бензинов и електрически агрегат. През повечето време двигателят с вътрешно горене презарежда батерията, която от своя страна захранва електрическия мотор с мощност 180 конски сили. Според BYD Qin Plus DM-i изразходва 3.8 литра на 100 километра и изминава до 55 километра само на ток.

Great Wall се заинтересува точно от този модел и дори проведе собствени тестове. Експертите на компанията заключиха, че Qin Plus DM-i не отговаря на националните емисионни стандарти, което означава, че BYD е манипулирала резултатите. Great Wall изпрати информация за това до Министерството на екологията и околната среда, Държавната администрация за регулиране на пазара и Министерството на индустрията и информационните технологии.

BYD от своя страна заяви, че това е клевета и заплаши Great Wall със съд. Автомобилният производител отбелязва, че всичките му автомобили имат сертификати за съответствие, издадени от съответните държавни агенции. Сега Qin Plus DM-i ще трябва да премине независим преглед, който ще бъде извършен от трета страна.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА