Last news in Fakti

21 Април, 2023 15:28 3 192 8

Запознайте се най-скъпото китайско SUV

  • byd-
  • yangwang-
  • u8

То е дело на BYD, а наименованието му е Yangwang U8

Запознайте се най-скъпото китайско SUV - 1

Новият брутален SUV BYD Yangwang U8 с четири електрически мотора и със системна мощност над 1000 к.с., както и с пет екрана в салона беше оценнен на колосалната за китайски амтомобил, сума от $160 000. Въпреки че по-рано беше съобщено, че цената ще започне от $116 000. Сега, с последната актуализация, това е най-скъпия китайски SUV.

Запознайте се най-скъпото китайско SUV

Yangwang е нова марка за луксозни електрически автомобили под управлението на BYD. Марката Yangwang беше представена през януари с два автомобила: SUV Yangwang U8 и суперавтомобилът Yangwang U9. Yangwang U8 разполага с лидар и камери над предното стъкло, големи огледала, черни арки на колелата, капак на резервното колело отзад и прибиращи се дръжки на вратите.

Запознайте се най-скъпото китайско SUV

Това е огромен автомобил с размери 5 319 x 2 050 x 1 930 мм, съответно дължина, широчина и височина и с междуосие от 3 050 мм. Всеки от четирите двигателя е с мощност от 325 к.с. и 320 Нм въртящ момент.

Запознайте се най-скъпото китайско SUV

За водача на Yangwang U8 са достъпни различни режими на шофиране, включително за лед и сняг, пясък, спукана гума за продължаване на шофиране със скорост до 120 км/ч, обратен завой на място и "плаващ" режим. Колата може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди.

Запознайте се най-скъпото китайско SUV

BYD Yangwang U8 притежава още висококачествена регулируема система за окачване, а с едно зареждане Yangwang U8 може да измине 1000 км. Автомобилът също така може да се зарежда от 30 до 80% за 18 минути.

Запознайте се най-скъпото китайско SUV

На централната конзола има три екрана, включително 23.6-инчов инструментален панел и същият дисплей за пътника до водача. За втория ред на Yangwang U8 са предвидени още два 12.8-инчови екрана.

Запознайте се най-скъпото китайско SUV

Автомобилът е оборудван с 38 сензора, включително 3 лидара и 16 камери. Купувачите за първи път ще получат безплатна пътна помощ за 8 години, безплатно зареждане, 6 години или 150 000 км гаранция и доживотна гаранция за задвижването.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненец

    12 2 Отговор
    Това е бъдещата нова волга :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Реалност

    8 11 Отговор
    Пластмасов китайски Боклук!

    Коментиран от #4

  • 4 Другарю

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Реалност":

    Боклука е по близо от колкото си мислиш,даже може и да го почешеш
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Инди Раганди

    1 0 Отговор
    Най - мъ кефи че има 3 лидара (кво беше тва ....нещу?)
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.