Last news in Fakti

11 Септември, 2023 17:25 1 091 3

GM се готви да пусне миниван без волан

  • gm-
  • автономна кола
GM се готви да пусне миниван без волан - 1

Само след няколко дни, компанията Cruise ще получи разрешение в САЩ от NHTSA за производството на собствен миниван с пето ниво на автономност. Необходимо е окончателно одобрение от държавния регулатор, за да започне производството на изцяло автономната кола.

Имайте предвид, че електрическият автомобил Cruise Origin няма да има волан. Origin изглежда като компактен миниван и разполага с шест пътнически седалки и няма никакви контроли за колата, предназначени за хората в нея. Cruise използва модифицирано тестово превозно средство от своята компания-майка, GM, за сертифициране, което първоначално може да позволи на човешки оператор да бъде на борда.

GM се готви да пусне миниван без волан

„Въз основа на това, което чухме от NHTSA, остават дни до окончателното регулаторно одобрение, което ще ни позволи да започнем производството и да започнем да пускаме тези превозни средства на пътя почти веднага“, каза главният изпълнителен директор на компанията Кайл Вогт .

Ако той се окаже прав, производството на Origin ще започне във Factory Zero на GM в Хамтрамк, Мичиган. Вероятно първата експлоатация на новостта ще бъде разгърната в Сан Франциско, където Круз получи държавно разрешение продава автономни превозни средства като роботизирано такси.

GM се готви да пусне миниван без волан


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леле

    4 1 Отговор
    Леле, това е много грозно. Не се знае кое е предния му край и кое е задния. Няма лице, а два зад-ника. Не бих се качил на кола без волан. Един бъг в софтуера или повреда в някой китайски чип и отиваш в дерето.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор
    А Mercedes-Benz направи SL без волан....
    през 1998-мa,
    за да бъде... по-безопасен 😀😀
  • 3 Браво

    2 0 Отговор
    Ще ги призная като пуснат мини ван без гуми😂🤣. Да може да се кара и в България 😂🤣