Last news in Fakti

16 Юни, 2023 12:25 1 735 5

ChatGPT ще се появи в автомобилите Mercedes-Benz

  • mercedes-benz-
  • chatgpt

За начало това ще се случи за продукцията на марката в САЩ

ChatGPT ще се появи в автомобилите Mercedes-Benz - 1

Собствениците на Mercedes-Benz в САЩ ще могат да използват ChatGPT. Чатботът ще действа като допълнение към основния асистент. Той знае как да поддържа естествен диалог и да дава подробни отговори на много въпроси. Бета тестването ще продължи три месеца. Резултатите ще бъдат анализирани и използвани за по-нататъшно подобряване на езиковия модел.

Mercedes-Benz реши да добави чатбота ChatGTP към своите автомобили. Бета тестването на гласовия асистент ще започне в САЩ и ще продължи около три месеца. Достъпът до езиковия модел ще бъде реализиран чрез услугата Microsoft Azure OpenAI, но Mercedes ще запази контрола върху всички процеси, свързани с обработката на данни. ChatGPT няма да замени, а ще допълни вградения асистент. Той разбира по-добре естествената реч и има много по-обширна база от знания, така че ще може да даде подробни отговори на доста повече въпроси.

Разбира се, всички разговори с ChatGPT Mercedes-Benz ще бъдат записани и анализирани. Те обещават да съхраняват данните в анонимна форма някъде в облачен сървър, като ги използват само за собствени цели за подобряване на услугата. Въз основа на получената информация ще се разработи стратегия за внедряване на генеративни езикови модели на други пазари, а освен това компанията ще реши в каква посока да разработи новия си гласов асистент.

Разбира се, съществуват определени рискове (например, проблемите с етиката и дезинформацията не са решени) и германците го осъзнават добре. Следователно моделът ще се подобрява непрекъснато. Между другото, ChatGPT ще се появи и на автомобили на General Motors.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    11 2 Отговор
    Ще повърна. Опитвам се да се купя нова кола от половин година и всички тези "уж" екстри направо ме влудяват. Ходих да карам няколко автомобила и се побърках от всички тези светлинки по таблото, писукания и вибрации и т.н.

    Коментиран от #3

  • 2 Булпсихопат

    1 0 Отговор
    🤣🤣🤣🤣🤣
    Появи се...
    🤣🤣🤣🤣🤣
  • 3 Гоуст

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Че къде си тръгнал да купуваш кола тогава? Карай си каруцата с магарето и си/му свиркай
  • 4 Псевдоним

    5 0 Отговор
    После ще се опитат да го направят задължителен за използване, обвинявайки хората, че са глупави.
  • 5 аноним

    0 0 Отговор
    Те обещавали.... Доеерие никому!