Last news in Fakti

18 Юни, 2023 20:30, обновена 19 Юни, 2023 10:52 39 587 44

Запознайте се първи с новото премиум Renault Rafale (ВИДЕО)

  • renault-
  • rafale

Моделът ще се конкурира, както с предстоящото Peugeot 3008 (в базовата си версия), така и с аналогичните предложения от германското премиум трио - Audi, BMW, Mercedes, в най-наточения си вариант

Запознайте се първи с новото премиум Renault Rafale (ВИДЕО) - 1

Париж, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Renault навлиза в премиум сегмента с новото си попълнение, наречено Rafale. Названието идва от едноименния изтребител от 30-те години на миналия век, когато марката прави завой и към авиацията. Новият модел Rafale обаче има за цел да покаже бъдещето на Режията, като представлява премиум купеобразен кросоувър, който се позиционира в D-сегмента.

Автомобилът е изграден на платформата CMF-CD, на която се правят и Austral, и седемместният Espace, но е доста по-голям от вече продаващия се Austral. Топ моделът на Renault ще бъде знаменосецът на новия стилистичен език на марката, обявен с концепцията Scénic Vision, след това очертан с обновеното Clio.

Запознайте се първи с новото премиум Renault Rafale (ВИДЕО)

Интересен факт е, че Rafale ще бъде един от първите модели, пуснати на пазара, откакто Жил Видал "дезертира"от Peugeot и пое дизайна на Renault. Сега Rafale бе официално представен първо пред журналисти, където естествено присъстваше и наш екип, а след това на авиошоуто в Париж. Идеята на Rafale е да се изправи срещу предстоящата нова генерация на Peugeot 3008, която ще бъде представена през септември.

Екстериор

Това, което прави най-голямо впечатление във външността на Renault Rafale са новите основни оптични модули, които са доста по-тънки и почти хоризонтални. Те са подчертани от бумерангови дневни светлини, минаващи по страничните ръбове на бронята. Разширената "мрежа" на радиаторната решетка от своя страна пък подчертава широчината на автомобила. Купето прави впечатление и с интересни гънки по каросерийните панели. Силно наклонените задни колони пък имат за цел да придадат мускулест вид на колата.

Запознайте се първи с новото премиум Renault Rafale (ВИДЕО)

Двигатели

Rafale ще влезе в производство в края на 2023 година и ще се прави в Паленсия, Испания. Изключително предлаган с електрифицирани двигатели, той първо ще стъпи на пазара със силов трак 1.2 E-Tech Full Hybrid, който е съставен от трицилиндров турбо бензинов агрегат, предлагащ се вече за Austral и Espace. Мощността на този хибрид ще е 200 конски сили.

Следващото лято Rafale ще представи и акумулаторна хибридна задвижваща система E-Tech 4x4 300 hp, базирана на същия трицилиндров двигател. Тя обаче е оборудвана и с електрически мотор на задната ос, като системната мощност на тракта е 300 конски сили, а въртящият момент се предава и на четирите колела. Освен това моделът разполага и със фирмената система 4control, със завиващи задни колела. С този вариант Renault възнамерява да се конкурира с още по-премиум модели, като BMW X4 , Mercedes GLC Coupé и Audi Q5 Sportback.

Запознайте се първи с новото премиум Renault Rafale (ВИДЕО)

Интериор и оборудване

Renault Rafale ще съсредоточи версиите си около трите най-високи конфигурации: Techno , Alpine Esprit и Iconic. Както подсказва името му, вторият ще показва най-спортния външен вид на колата. Именно с такава модификация бе направена премиерата на модела. Вече споменахме, че Rafale е по-голям от Austral. Габаритите на новия топ модел на Remault са: дължина - 4.710 мм, широчина - 1 860 мм, височина - 1 610 мм и междуосие - 2 740 мм.

Запознайте се първи с новото премиум Renault Rafale (ВИДЕО)

Доста интересен е и интериорът на колата. Там на очи се набиват значително по-качествените материали, декорациите от естествен шистов камък, големият портретно ориентиран централен дисплей и множеството технологии. Седалките са по-спортни, със силно изразена странична подръжка, но същевременно удобни и ергономични. Въпреки скосената задна част, багажникът съвсем не е малък. Обемът му е 530 литра.

Запознайте се първи с новото премиум Renault Rafale (ВИДЕО)

Навигационната система идва директно от Google и определено ще превъзхожда тази на преките конкуренти от Peugeot. Ще завършим с един много любопитен аспект от новото Renault Rafale. Става дума за панорамния таван на автомобила. Той е изработен от два слоя специално закалено стъкло, като между тях има електронно управлявани течни кристали. Така с натискането на един бутон, може да се избира затъмнението на тавана, както и зоната на самото тониране.

Запознайте се първи с новото премиум Renault Rafale (ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    29 32 Отговор
    Ще си купя едно , и ще го тунинговам с четири миксера за фрапе , на всяка гума !!!
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    37 30 Отговор
    Страхотна Кола
  • 3 Име

    23 30 Отговор
    Унекална кола

    Коментиран от #20

  • 4 льо Гаражист

    32 27 Отговор
    Французите са измислили автомобила . да се поучават как се прави кола е смешно и жалко

    Коментиран от #6

  • 5 Средна хубост

    37 20 Отговор
    Прилича на Пежо отпред

    Коментиран от #7

  • 6 Така е

    19 14 Отговор

    До коментар #4 от "льо Гаражист":

    Той Обама беше казал, че американците са измислили автомобила. Всеки сам си преценя, кой е измислил автомобила.

    Коментиран от #12, #16

  • 7 Арго

    26 5 Отговор

    До коментар #5 от "Средна хубост":

    Не четеш ли статията това рено е направено от бившия дизайнер на peugeot
  • 8 Драгой

    60 12 Отговор
    Ще конкурират премиум сегмента с мотор 1,2?

    Коментиран от #26

  • 9 Съдията Дред

    49 13 Отговор
    Харесвам Рено, карал съм и съм с добри впечатления. Но да ми го представят за премиум, ми идва в повече.

    Коментиран от #18

  • 10 Рено

    14 20 Отговор
    Благодаря, не Благодаря.
  • 11 Порно

    33 7 Отговор
    И ще му търсят 100 бинки, нали? Между впрочем, след 2021 истинските премиуми поскъпнаха с 10 до 20 процента, тия, дето се правят на нови премиуми, поскъпнаха двойно , че и тройно. Мерси, ще пропусна.
  • 12 Льо гаражист

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    Не го е споменавал но дори да беше е донякъде прав.Първият масово произвеждан автомобил е Форд Т.
  • 13 Кал Мук

    18 18 Отговор
    изглежда като луксозен Дустер
  • 14 Реното

    21 16 Отговор
    никога не е било премиум. И с този модел едва ли ще е поразлично.От разстоянието на времето се вижда, че моделите и се обезценяват и не се ценят особено като употребявани. Имал съм сумати рена произведени от 87ма до 2000г.и обобщението, което мога да направя е меки седалки(не значи непременно удобни) здрави двг.много тънка ламарина и при по - старите до 96та модели яко смотана пластмаса по таблото и корите. Мегана с тия карти за паленето беше пълен та6ак. Между другото таблото на това Рено от статията мн. прилича на таблото от Рено 5.

    Коментиран от #15, #17, #43

  • 15 Няваш си

    16 10 Отговор

    До коментар #14 от "Реното":

    и представа какви простотии пишеш. Не познаваш и историята на Рено, като цяло, а опита ти е от барутници ента употреба.
  • 16 Рено е най-старата

    17 8 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    марка произвеждаща автомобили. Дори Мерцедес се появява по-късно, а Опел е произвеждал шевни машини. Пежо се поянява 1 година след Рено, американските са по-късно, като най-стара е Форд. Шкоса, както и опел е произвеждала други продукти и по-късно започнат производстно на автомобили.

    Коментиран от #23

  • 17 Прочети историята

    24 5 Отговор

    До коментар #14 от "Реното":

    на Рето между двете световни войни, ще останеш изненадан, че Рено имат доста модели в луксозния клас, в койго са се конкурирали, Хиспано Суиза, Бугати, и др, някой от които не съществуват вече. След ВСВ и неоснователнато обвинение в колаборацонизъм Луи Рено, което се доказва по-късно, но фатално за него. А, той през войната е залагал с инжетерите нарочни дефекти за техниката за вермахта, като от там се носи лошата слава за френската техника, Рено, Пежо и Ситроен.
  • 18 А във Ф 1,

    9 8 Отговор

    До коментар #9 от "Съдията Дред":

    как е 1,6 мотори с хибридна техника и вощности от 1000++к.с.

    Коментиран от #29, #37

  • 19 Кокорко не е обратен

    20 8 Отговор
    С тоя асматик едва ли е голям конкурент на БМВ или Мерцедес 😅
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Рено кенефф

    12 16 Отговор
    Рено и премиум хохохохо ще ме уморите хахаха !!!

    Коментиран от #41

  • 23 Обективен

    16 15 Отговор

    До коментар #16 от "Рено е най-старата":

    Рено били измислили автомобила. Я пак. Чувал ли си за Patentwagen на Берта и Карл Бенц? 1885 или 14 години преди любимите ти Рено да се появят. Хайде със здраве и по-малко фенщина за една посредствена в момента марка.

    Коментиран от #24, #25, #34

  • 24 До долният

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Обективен":

    Да съм казал Рено казах Французите.Научи се да четеш
  • 25 Никак ни си обективен

    14 0 Отговор

    До коментар #23 от "Обективен":

    ,нима мислиш ,че Patentwagen е първият автомобил!Хайде пак прочети в Гугъл и не се прави на всезнаещ.Това просто е първия автомобил с двигател с вътрешно горене,а не първия автомобил въобще.
  • 26 стоян

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "Драгой":

    До 8 ком - що да ни ги конкурира реното - все пак е двеста коня ама 20 000 евро по евтино- това не е спортна кола а е асфалтов джип и доста по здраво от новите аудита и бмв

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мдааа

    6 3 Отговор
    Веднага тръгвам за Паленсия да си го поръчам с мощния силов двигател от 1.2 с 3 цилиндъра
  • 29 Съдията Дред

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "А във Ф 1,":

    Двигателите на Формула 1 са с живот 1 500 - 2000 км

    Коментиран от #33, #35

  • 30 Забрайл съм го името ми

    10 3 Отговор
    Абе...на тва за за ко са му три цилиндЕра, кат мое да се търкаля и с два>>? По-важно е да е с поне три ТалАвизора, джИкузи и сАлариум вътре.
  • 31 Еее

    4 5 Отговор
    Тоя може ли да се изгаври така,да вземе цялата предница на пежо 408 и като цяло цялата концепция.като си сменил фирмата ,смени си и дизайна ,всичко стана едно и също вече.
  • 32 Турбодизел

    3 12 Отговор
    Па тръгнаха по кривата пътека. Тия не могат ли да разберат, че Premium не могат да бъдат никога.
  • 33 Да но са

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Съдията Дред":

    по 1000 ++ к.с.,а тук говорим за хибрид с обща мощност 300 к.с.,при който мотора ше изпълнява ролята да зарежда батериите.И за разлика от Ф1 където хибридната мощност се ползва в една обиколка и то за определен участък заедно с ДРС системата а не през цялото време.
  • 34 А бе кълмук

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Обективен":

    автомобила на Карл и Берта Бенц е първия с монтиран ДВГ.И както казваш се нарича Патенваген,който не съществува до днес.Има и по-стари от Рено като Панар-Левасьор,но и те не съществуват,а рено от създаването си произвежда автомобили,и съществува до днес.Някъде бях описал и другите автомобилни производители,такива като Шкода и Опел,които като фирми са по-стари от Рено,но са произвеждали шевни машини и колелета и доста по-късно започват с производство на автомобили/Опел/,а Шкода произвежда детайли за мелници,за ж.п. транспорт части и други и доста на по-късен етап започва с производство на автомобили.
  • 35 А, на

    9 0 Отговор

    До коментар #29 от "Съдията Дред":

    БМВ и 8 двигателя е също 3 цилиндъра и е хибрид,нещо за тва да кажеш,че е и спортна кола.Или щот е БМВ за него нищо.Съдия Дред за разлика от филмовия си герой си доста тъпичък.Поне не го използвай,че така намразвам и филма,а той е един от малкото стойностни екшън филми на тъпите кравари.

    Коментиран от #36, #39

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 До 18-ти

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "А във Ф 1,":

    Това не ти е F1 пич. Във F1 на няколко състезания сменят задвижващата система. Отбори със много пари годишен бюджет. Къде тръгна да си мериш гениталиите със F1? Ти на колко тура сменяш двигател? С тоя миксер 1,2 на това купе е пълен Чао.
  • 38 Знайко

    1 2 Отговор
    Е как да се изправи срещу Пежо като е абсолютно същото с друга емблема? Идиотското европейско атомобилострене! Ужас на квадрат!
  • 39 Знайко

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "А, на":

    Стойностен филм, заради експозивния екшун на Уесли Снайпс-ако има апотеоз на лошо момче- е това е!
  • 40 гост

    3 0 Отговор
    Всички му се смеят на 1.2л двигател за премиум, а се забравя, че е хибрид и има 200кс. с електрическо подпомагане, което ще рече много въртящ момент. Важното е съотношението тегло/мощност, а не самата мощност или малката кубатура. При аустрал точно тази концепция се представя доста добре и най-вече с реален разход под 5л. Карайте немските премиуми, ама аз с моето рено не мога да си намеря място за смяна на масло в сервиз от разглобени премиуми, които харчат само на хартия толкова, колкото им пише.
  • 41 Луи Рено

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Рено кенефф":

    Като гледам колко голям разбирач си, явно никога не си карал нова кола...жалко
  • 42 Стара пушка

    1 0 Отговор
    Изказвания само на специалисти. 1,2 малко моторче, май гроздето е кисело.
  • 43 Стара пушка

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Реното":

    Хабер нямаш от това което си написал. Аз съм започнал от Рено 9 и сега съм с Гранд Сценик 4 2020год .
  • 44 БАРС

    1 0 Отговор
    ТА КОЛА СИ Е НОРМАЛНА КОЛА.Ф ЩЕ ВИ КАЖА НЕЩО НА ТИЯ ДЕТО ЦЯЛ ДЕН ЧАК НОВИНА И ДА ПОЧНАТ ДА ПЛЮЯТ ТА ДА ВИ КАЖА НАЙ ХУБАВАТА КОЛА Е НОВАТА КАКТО Е РЕКЪЛ ХЕНРИ ФОРД И ОТ МЕНЕ ТАЯ КОЯТО ВИ ХАРЕСВА.И ПОСЛЕДНО НА ТИЯ ДЕТО ПЛЮЯТ АКО ИМ Я ПОДАРЯ ТО ЩЕ Я ЛАПНАТ КАТО ТОПЪЛ ХЛЯБ ТОГАВА ЩЕ Е НАЙ ХУБАВАТА КОЛА.