Last news in Fakti

28 Юни, 2023 09:41 6 562 5

Съвместният проект на BYD и Mercedes-Benz стана хит

  • byd-
  • mercedes-benz-
  • denza-
  • n7
Съвместният проект на BYD и Mercedes-Benz стана хит - 1

Колите Denza N7 вече се появиха при дилърите в Китай. Според представителството, Denza N7 официално ще бъде пуснат в продажба в две конфигурации: със задвижване на предните колела и със задвижване на всички колела. Любопитното е, че веднага след пускането му Denza N7 е събрал повече от 20 000 предварителни поръчки.

Съвместният проект на BYD и Mercedes-Benz стана хит

Припомняме, че Denza е съвместно предприятие на BYD и Mercedes-Benz. Това е вторият автомобил на марката, който е базиран на електрическата платформа BYD 3.0. Той е позициониран като петместен среден кросоувър, размерите на автомобила са 4 860 x 1 935 x 1 602 мм с междуосие от 2 940 мм. Автомобилът разполага с голям панорамен покрив, прибиращи се дръжки на вратите и обща задна светлина.

Съвместният проект на BYD и Mercedes-Benz стана хит

Версията със задвижване на задните колела е оборудвана с един синхронен електродвигател с мощност 313 к.с., а версията със задвижване на всички колела е допълнително оборудвана с електромотор отпред, така че максималната му мощност е 523 к.с. Литиево-желязо-фосфатна батерия е с капацитет 91.392 kWh и се произвежда от FinDreams Industry, дъщерно дружество на BYD. Едномоторният модел има пробег от 702 км, а двумоторният - 630 км. Максималната скорост е 180 км/ч.

Съвместният проект на BYD и Mercedes-Benz стана хит

Автомобилът е оборудван и с най-новата технология за бързо зареждане на BYD, която позволява да се зареди енергия за пробег от 350 км само за 15 минути и до 100 км само за 4 минути. Интериорът е покрит с кожа Nappa, вътре има шест екрана с диагонал до 17.3 инча и прожекционен дисплей. В бъдеще се планира софтуерната част от собствената разработка на Denza да бъде прехвърлена към Huawei HarmonyOS, която бързо набира популярност в Китай.

Съвместният проект на BYD и Mercedes-Benz стана хит


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян 79

    22 2 Отговор
    Китайска Панамера 😂😂😂
  • 2 Кога

    2 2 Отговор
    Ще го пуснат на пазара в Европа? В Германия все по често се виждат китайски автомобили по пътищата. Разбира се, далеч не масово, но и не са екзотика вече. В Испания също…

    Коментиран от #3

  • 3 Само питам

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кога":

    Я кажи какви китайски коли си видял в Европа???
  • 4 Чудя се

    2 0 Отговор
    Какъв е този 50" телевизор на средната конзола и какъв му е смисъла :-D
  • 5 БайКор

    0 0 Отговор
    Китайките вече са доста. Аз също си взех HAVAL Jolion HEV. Уникални са, и на цени 50% от Евро-надувките.