Last news in Fakti

6 Септември, 2023 10:30 4 592 10

Ето го новото Audi Q6 e-tron

  • audi-
  • q6-
  • e-tron

Моделът беше показан на живо на IAA в Мюнхен

Ето го новото Audi Q6 e-tron - 1

Новото Audi Q6 e-tron беше показано на автомобилното изложение IAA в Мюнхен. Самият електрически кросоувър беше показан в лек камуфлажен филм, но интериорът му беше напълно разсекретен.

Ето го новото Audi Q6 e-tron

Електрическият автомобил Audi Q6 e-tron представя ново поколение салони на немската марка. На предния му панел са монтирани три дисплея: извит виртуален инструментален панел, голям 14.5-инчов мултимедиен сензорен екран и отделен 10.9-инчов екран за пътника отпред. Освен това има и проекция на предното стъкло с добавена реалност.

Ето го новото Audi Q6 e-tron

Кросоувърът Audi Q6 e-tron получава мултимедийна система, базирана на Android, интерактивно вътрешно осветление и гласов асистент. Изкуственият интелект изучава предпочитанията на водача и може например да включи отопляемите седалки при студено време.

Ето го новото Audi Q6 e-tron

Топ версията на електрическия автомобил разполага с върховата Bang&Olufsen аудиосистема с 22 високоговорителя. Кросоувърът има и просторен багажник с обем 526, като той може да се увеличи за сметка на задните седалки до 1 529 литра. Освен това отпред има и малко 64-литрово отделение.

Ето го новото Audi Q6 e-tron

Ще ви припомним, че новото Audi Q6 e-tron е петместен електрически кросоувър, който заема нишата между моделите Q4 e-tron и Q8 e-tron. Той е изграден върху платформата PPE, която ще се използва и от новото Porsche Macan.

Ето го новото Audi Q6 e-tron

Електрическият автомобил Audi Q6 e-tron ще се предлага във версии с 396 и с 510 к.с., като топ версията ще може да ускорява до 100 км/ч за 4.5 секунди. Батерията с капацитет 100 kWh ще осигури пробег до 600 км. Пълното представяне на модела ще се състои през 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роки

    17 5 Отговор
    Пълна лудост. Човек ще шофира ли или ще зяпа в мониторите, докато се опитва да нацъка нещо. Пазете си старите автомобили - оказват се безценни, здрави и лесни за поддръжка!
  • 2 Енцо Ферари

    11 4 Отговор
    Грозно и кичозно.Става все по-зле.
  • 3 Националист

    5 7 Отговор
    Не е като тенекията НИВА

    Коментиран от #4

  • 4 Гъдьо

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Националист":

    Нивата поне е автомобил, а не някаква прахосмукачка.
  • 5 Рено Фанатик

    8 4 Отговор
    Немски баклюк
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сийка

    6 0 Отговор
    Кеф! Голям багажник! Мъжът ми ще може да товари по един палет с тухли!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 НИКИ

    2 0 Отговор
    УЖАС ЧИСТ ХЮНДАЙ ОТВРАТ СА ТЕЗИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КОЛИ.