Last news in Fakti

10 Септември, 2023 11:38 5 678 17

Запознайте се с новата Opel Corsa

  • opel-
  • corsa
Запознайте се с новата Opel Corsa - 1

Германският автомобилен производител представи на света обновения компактен електрически автомобил Opel Corsa Electric, като това стана на Международното автомобилно изложение в Мюнхен. Дизайнерите на Opel значително обновяват външния вид на компактния хечбек. Всички нови автомобили получават ярка лъскава черна решетка, както и нови Intelli-Lux LED фарове.

Запознайте се с новата Opel Corsa

Обновеният Opel Corsa Electric се захранва от батерия с капацитет 50 или 54 kWh. На купувачите се предлага избор от два електрически мотора с мощност 134 или 154 к.с. По-малко мощният вариант съответно се предлага само с по-малка батерия и може да измине до 357 км без презареждане. Версията със 154 конски сили има пробег с едно зареждане 406 км.

Запознайте се с новата Opel Corsa

В Мюнхен компанията Opel представи Corsa Electric и разкри характеристиките на обновената Corsa с двигатели с вътрешно горене. Германците споделиха, че моделът ще се продава с бензинов двигател с мощност 74 или 99 к.с. Освен това Opel ще предлага и автомобили с хибриден силов тракт, състоящ се от 1.2-литров двигател и спомагателен стартер-генератор.

Запознайте се с новата Opel Corsa

Интересно е, че по-рано електрическият автомобил се наричаше Corsa-e , но с актуализацията от маркетинг отдела на марката са решили да разширят надписа до Corsa Electric. Цените в Европа за обновената електрическа кола започват от 38 000 евро за версията със 134 конски сили. Доплащането за по-мощна модификация ще бъде почти 7 500 евро.

Запознайте се с новата Opel Corsa


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДяДо Ви КуРтИ От СеЛо ПиПерКоВо

    43 1 Отговор
    Почти 80хил лв за тоя кенеф?
    Бухахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха...
  • 2 механик

    33 1 Отговор
    Тези подвижни киносалони ще ги караме ли ,или само кино ще гледаме в тях !!
  • 3 Нови и електрически коли не са за бг

    28 3 Отговор
    Искам да си купия електрическа кола обаче живея на 17-тия етаж в блок в люлин. Не мога да пусна кабел от балкона. Вечер не може да се намери място за паркиране. Паркираме кой където намери. Понякога през 3-4 блока, понякога върху тревата или на детската площадка. Често има кражби.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Значи нямаш пари да живееш нормално...

    8 19 Отговор

    До коментар #3 от "Нови и електрически коли не са за бг":

    Коментираш покупка на ел.автомобшл...Ганьоооо....

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Наблюдател

    9 4 Отговор
    Външно прилича много на Дачия Логан III.
  • 6 Хахохи

    21 4 Отговор
    38k € 134к.с или 45 000€ за корса със 154к.с. нещо не ми се вярва да я купи някой. Трябва да си сляп, т.ъп. или нищо да не разбираш от коли.
    Обновената Тесла 3 42 900€, Тесла У 44 900€
    Мача приключва за всички други електрически автомбили.
  • 7 Наблюдател

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Нови и електрически коли не са за бг":

    В Япония маже да си купиш автомобил само след като представиш документ, че имаш гараж или поркомясто. След 5-10 години и у нас в големите градове ще стане така.
  • 8 Богаташче или ганьо фукльото ли си?

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "Значи нямаш пари да живееш нормално...":

    Обиждаш 99,9 процента от българите
  • 9 Статистика

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "Значи нямаш пари да живееш нормално...":

    73 процента от софиянци живеят в панелни блокове
  • 10 Дам

    9 3 Отговор
    Мега грозна
  • 11 Перо

    19 3 Отговор
    Само електрически автомобили се рекламират в този сайт! Никъде не се казва, че в БГ, държавата не субсидира закупуването на колата и батерията има срок на годност 5 г., а цената на нова батерия е колкото колата! Да не говорим за петорната цена за възстановяване при инциденти и нуждата от смяна на цели блокове и агрегати, а не малки части!
  • 12 Ония с Фордо

    6 1 Отговор
    Новия "Popel" - игра на думи.
  • 13 Българин

    7 1 Отговор
    Карам вече 18г. служебна Опел Корса.Механично е добре, но на десетата година започнаха проблеми с електрониката на колата.Смениха два компютера на запалването и в общи линии това са и проблемите.Двигателят механично е много здрав, 80кс.Колата е купувана 2005г. за 17600лв.Сегашните цени на подобни бензинови коли ми се струват доста надути, още повече че се предлагат с трицилиндрови мотори.Това абаче си е мное мнение и не ангажирам никого.

    Коментиран от #15

  • 14 Дойчен Кочен

    1 5 Отговор
    Опел изобрети ръждата!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Естета

    1 3 Отговор
    Слаб дизайн.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.