Last news in Fakti

4 Януари, 2024 18:41 3 143 9

Toyota Land Cruiser 70 празнува 40 години

  • toyota-
  • land cruiser-
  • land cruiser 70

Това бе отбелязано със специална версия

Toyota Land Cruiser 70 празнува 40 години - 1

На изложението за мобилност в Япония през ноември 2023 г. Toyota представи обновения Land Cruiser 70, който запазва емблематичния офроуд автомобил, появил се за първи път на пазара преди четири десетилетия. Най-новият модел включва съвременни функции за безопасност, като например асистент за спускане и изкачване, както и по-ефективен двигател. В чест на 40-ата годишнина Toyota ще представи специален офроудър, базиран на Land Cruiser 70, на предстоящия автомобилен салон в Токио.

Макар че конкретните детайли остават неразкрити, този матово черен вариант е изграден на базата на възродения модел от 2024 г. и може да се похвали с визуални подобрения и незначителни хардуерни ъпгрейди, получени от Toyota Auto Body, дъщерно дружество, занимаващо се с усъвършенстване на продуктите на Toyota.

Очакваните акценти на тази концепция включват матовочерна външна боя, допълнителен шнорхел, модифицирана предна броня с монтирана лебедка, хромирани капачки на страничните огледала, багажник на покрива и различни аксесоари. Офроуд естетиката е подчертана от черни джанти с хромирани елементи, а прозрачните лещи за мигачите придават съвременен вид на дизайна. Моделът от 2024 г. запазва огледалото, монтирано на калника на серийния модел, въпреки че не се споменава изрично за механични подобрения под капака на Land Cruiser.

Предполага се, че той продължава да се задвижва от стандартния 2,8-литров турбодизелов двигател, генериращ 204 к.с., като мощността се предава към четирите колела чрез шестстепенна автоматична трансмисия. Остава да видим дали подобренията, демонстрирани в тази концепция, ще бъдат предоставени на клиентите в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Джап

    20 7 Отговор
    Е това е машина, а не тъпите Г-еги на мутроджендърите!
  • 2 шофер

    5 19 Отговор
    G Klasse се залива от смях на ръждивото корито сцемблема на увиснал ... Мда мда мдаааа :-)))
  • 3 и аз да кажа

    13 6 Отговор
    много хубави джипки издържливи и проходими
  • 4 Некой си

    21 5 Отговор
    Най-конвертируемият автомобил в цяла Африка, в средна Азия, в Австралия и в латинска Америка е Ленд Крузер. Това са четири континента, драги слушатели. За много години!
  • 5 ПРЕДИ 20 Г СА ЧУДЕХ

    4 9 Отговор
    тАКАВА ТОЙОТА ЗА 11000 ЛЕВА ДА СИ КУПЯ ИЛИ ЧЕРОКИ ЗА 3600 ЛЕВА.ИЗБРАХ ЧЕРОКИТО И ОЩЕ ГО КАРАМ.СМЕНИЛ СЪМ ВОДНА ПОМПА И ЕДНО КАРЕ ТИП ЖИГУЛА И ДВА СТРАНИЧНИ ПРАГА ПО 40 ЛВ БРОЯ.ИДЕЯТА МИ БЕ ДА НЕ СЪЖАКЯВАМ ЗА СКЪПА КОЛА КЪТ СЪМ В КЪРА И БЯХ ПРАВ.НЕ Я МИСЛЕХ ХИЧ А ТЯ НАПРАВИ 800000 КМ .ВЗЕМАХ Я НА 330000.

    Коментиран от #6

  • 6 ъхъ

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "ПРЕДИ 20 Г СА ЧУДЕХ":

    Щом "на къра" си сменил два прага и каре, си ми ясен.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Изобщо проумяваш ли какво си

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "ъхъ":

    Прочел?!?!! Или пък не можеш да четеш и асимилира едновременно....... Ясен си....
  • 8 РЕМОНТА В КЪРА ПОКАЗАХА ЧЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ъхъ":

    АВТОМОБИЛА Е С ПРОСТО УСТРОЙСТВО И ЧЕ ЗАДКОРМИЛНОТО УСТРОЙСТВО МУ СЕЧЕ ПИПЕТО И НЕ МУ СА НАВРЯНИ РЪЦЕТЕ ОТЗАД В ЪЗЪ.... И СЪОТВЕТНО НЕ ПОЛЗВАТ РЕПАТРАЦИ......
  • 9 дядо поп

    5 0 Отговор
    Класика в жанра!