Last news in Fakti

7 Януари, 2024 13:30 17 354 30

Ще се учудите на колко километра е тази Toyota

  • toyota-
  • tundra-
  • пробег

Екземпляр от пикапа Tundra се доближава до нов рекорд по издръжливост

Ще се учудите на колко километра е тази Toyota - 1

Американецът Виктор Шепард, който през 2016 г. се прочу с надеждността и издръжливостта на своята Toyota Tundra, се доближава до нов рекорд и отново благодарение на същия пикап. През юни 2016 г. всички специализирани издания говореха за 1,6 милиона километра, които Шепърд измина с Toyota Tundra SR5 Double Cab от 2007 година, оборудвана с 4.7-литров V8 двигател.

Малко преди да достигне рекорда, Шепард се сдобива със същия пикап, но произведен през 2014 година и оборудван с 5.7-литров V8 двигател. В момента пробегът на тази кола преминава отметката от 1.5 милиона километра и потенциално може да достигне далеч над предишния рекорд от 1.6 милиона километра.

Ще се учудите на колко километра е тази Toyota

Според собственика, освен планираната поддръжка на двигателя на 1 260 000 км, той е сменил алтернатора и е извършил ремонт на трансмисията. Но след 128 750 км той инсталира нова трансмисия, защото пикапът започва да губи скорост при изкачване. И това е единственият сериозен проблем, с който се сблъсква през годините.

Интересното е, че Toyota размени стария пикап на Sheppard от 2007 г. за чисто нов Limited Crew Cab от 2016 г. Старият рекордьор беше проучен и получените данни бяха използвани при проектирането на Toyota Tundra 2022 година.

Ще се учудите на колко километра е тази Toyota


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уса

    49 22 Отговор
    Тойота са номер 1 в сащ и няма кой да ги бие.Американските коли са по-зле руските а немските менте
  • 2 Сеир за интернет

    21 64 Отговор
    Да, минала ги е ама с няколко ремонта на двигател , скорости и безброй на окачване и др. Както при всяка друга кола
  • 3 Бакшиша от факултета

    47 6 Отговор
    Моята КИА такси в момента е на 1 040 000 км.
  • 4 Мунчо

    29 28 Отговор
    Да, ама нищо не са написали за това, че колата е с волгов двигател. Иначе как ще изкара толкова километри. Това го чух по руска телевизия.
  • 5 От чужбина

    23 24 Отговор
    Теоретично е възможно, но е твърде съмнително да навърти такъв пробег. Ето ви малко данни и се замислете, пресметнете и преценете. Примерно във Великобритания ограничението на скоростта на магистрала е 70 Мили/час или 110 км/ч. Това НЕ означава, че се придвижвате с тази скорост. На дълги разстояния трябва да спрете за почивка освен това на места има и задръствания. Така от опит се оказва, че реалната скорост е 50 мили/час или 80км/ч. Това е валидно за дълги разстояния. И така, нека предположим, че въпросния автомобил е каран всеки ден по магистрала по 10 часа на ден. ЗАЩО 10 часа? Ами Вие можете ли да карате всеки ден без прекъсване по повече часове? Можете, но за няколко дни, след това ще искате да спите поне 1 ден. Така автомобила ще направи 3650 часове при скорост 80км/ч или това прави 292000 км за година. Или пробега от 1.6 млн.км ще измине за около 5.5 години. Възможно е, но само теоретично. Човека който го ползва трябва да работи нещо. Едва ли ползва подобен пикап за превози, не е рентабилно. Подобен автомобил би се ползвал за превоз, доставка на нещо, но в район където се изисква повишена проходимост на автомобила. ТАм обаче НЯМА да се движи с примерно 80км/ч, а с много по-ниска скорост. Тогава определено няма как да измине подобен пробег за 9-10 години. Възмобно е, ама само ако се кара от поне още един шофиор и то почти без почивка за автомобила. А ако се карат по магистрала и най-калпавите автомобили могат да изминат огромен пробег. Цялата "новина

    Коментиран от #6, #8, #15, #16

  • 6 От чужбина - продължение

    23 11 Отговор

    До коментар #5 от "От чужбина":

    Като цяло тази "новина" ми изглежда съмнителна. Просто пресметнете средни скорости на движение, време, начин на евентуално ползване и ще разберете, че ... ДА, възможно е, но е малко вероятно.
  • 7 Гост

    33 1 Отговор
    Тесла с такъв пробег,само с 13 сменени електромотора и батерии.

    Коментиран от #17

  • 8 Гост

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "От чужбина":

    Теслю неверни,щом Дизела съобщава за 100 к.км годишно за шофиране само във Варненските села при разнос,какво да кажем за разстоянията в Америка.

    Коментиран от #11

  • 9 Порно

    14 4 Отговор
    Това са средно 700 км на ден, вкл. събота и неделя.
  • 10 Васил

    7 4 Отговор
    А колко ли изминават белите ти Лади???
  • 11 Ти да видиш

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Казваш за toyota могат да се изминат 1 милион мили в Америка, но за Тесла е невъзможно? Не ти е за първи път да се извърташ като фурнаджийска лопата.
  • 12 Радо

    14 3 Отговор
    Великата нация на колела - американската естестнвено!!....сметнете тоя чукан колко години от живота си е загубил да се вози в тоя таралясник 1 милион и 500Ккм....да е жив и здрав още толкова км да изкара с Тундрата си по пътищата на УСА.
  • 13 Оти виж ти

    9 12 Отговор
    От всички коли, които съм имал през годините, включително и трите тойоти, най съм доволен от КИА Соренто2.
  • 14 Монтьора

    6 14 Отговор
    Тоя пикап може и да ги е минал, ама колите като ги знам какви са боклуци. Мослояди , ръжди, виещи скорости
  • 15 Защо да не може

    34 2 Отговор

    До коментар #5 от "От чужбина":

    За девет години това са по 166 хиляди километра на година. При петдневна работна седмица са по 640 км на ден. Този пич доставя части за платформи, така че вероятно кара повечето по магистрали с над 100 километра в час. Тоест по 6 часа на ден. Буквално може да достави частта и да се прибере в рамките на 8-часов работен ден.

    В САЩ пикапите са основно превозно средство. Почти не ползват баничарки и микробуси. И даже не возят стоките в легена на пикапа, а дърпат ремаркета. С любителска книжка могат да шофират автомобили с общо тегло до 11 т. За камионите и микробусите им трябва професионална книжка и затова предпочитат пикапи.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кико

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Може да си прав , но сметни експлоатационните разходи за тоя пробег и може да се окаже , че Тесла е по- евтина. Иначе Тундра е супер , но това далеч не е кола за всеки ден. Не и по нашите географски ширини
  • 18 Перник

    17 0 Отговор
    Е па ние у Перник сите караме 25г голфове на по 1мил километра
  • 19 Защо да не е на 5 милиона км?

    5 8 Отговор
    Нито е сниман километражът, нито има доказателства за това.

    Някаква снимка на волан и две снимки на някаква кола отвън, заглавието и текста в статията може да е всякакво
  • 20 Хой

    14 2 Отговор
    Имам приятел медицински междущатски куриер в щатите, (лекарства и кръв) Сивик 2019-а година купи нов, в момента е на 547 000 мили, вадете калкулаторите и смятайте колко е в километри. Дали си заслужава толкова да караш всеки ден е друг въпрос, той лично е доволен от парите. Дотук има сменен един алтернатор, това е единственото сменено освен масла, спирачки и гуми.

    Коментиран от #22

  • 21 Тази сметка

    18 0 Отговор
    Тази сметка колко бензин е издухал направо не искам да я правя. Само да ви напомня, че тази Тундра с 4.7 V8 по нищо не прилича на нашите автомобили, които рядко са над 2 литра. Това си е мотор за камион и от него се очакват показатели като за камион.
  • 22 Една жена ли ти каза?

    8 12 Отговор

    До коментар #20 от "Хой":

    Не знам този твой приятел дали за 800 000 км е сменил само един алтернатор , масло и гуми, ама съм се нагледал по сервизите на хонди за основни ремонти и скоростни кутии на под 200 000 км. А за модули, електроника и др. пре скъпи компоненти няма да споменавам

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Хой

    21 5 Отговор

    До коментар #22 от "Една жена ли ти каза?":

    Аз пък съм се нагледал на всичко немско, бмв, ауди, фолксваген, опел форд и подобни недоразумения, и мерцедес не е кой-знае колко по-добре.
  • 24 Начее

    10 0 Отговор
    Не съм вервАл, че толкова много акционери в автомобилни производители има в страната ни.
  • 25 Явно доста си повисял

    13 0 Отговор

    До коментар #22 от "Една жена ли ти каза?":

    По сервизи, да нямаш ауди?
  • 26 Не и не

    22 0 Отговор
    Споко, в момента, в който стъпи в Горубляне, пробегът и автоматично става на 115,000 км и в багажника се появява бастунът на бабката, която е карала само събота и неделя до маркета и до църквата.
  • 27 Мнение

    15 6 Отговор
    Автомобилите на Тойота са сравнително издръжливи (поне основните к-ти), но дизайнът им е като в час по труд и техника! Прилича на дялан с чук и длето, тук линия, там линия, тук чупка, там чупка?! А интериорът е като от Дачия, твърд, некачествен и отново с хиляди ненужни линии и чупки?!

    Другото което ме учуди е, че напр. Тойота Авенсис от 2010 няма с-ма за следене при изгорели светлини, освен това няма и нивомер за антифриза?!
    С други думи, може да карате с 1 фар и без антифриз, но ще разберете чак когато стане вечер, или двг ви прегрее?!

    Впечатление ми направи и, че пластмасовите панели (около и под двг) на тойотите ги монтират с едни кекави пластмасови нитове, които супер бързо се чупят и трябва да имате кашон с резервни, иначе резултатът е висящи и тракащи кори?!
    Тези са само първите впечатления от автомобилът на един приятел...

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Тойота

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Мнение":

    Те не прегряват
  • 29 бай Даньо

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Мнение":

    Тойота не прегрява. Нямат и уред за маслото, защото и масло не горят.... И аз се подразних в началото че ги няма тия уреди , но после разбрах. Между другото имам Лексъс преди 2 дена стана на 200 000 мили ( над 330 000 км) ... хибрид с оригиналната батерия .... нищо не съм сменял.

    Коментиран от #30

  • 30 Мнение

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "бай Даньо":

    Да, ама не!
    Точно при този авер му се спукал един пластмасов фитинг на Авенсис-а, в следствие на което антифризът му изтекъл на улицата и той разбрал за проблема чак когато стрелката за охлаждащата течност отишла в лютеницата!
    Да, двигателят му работи след ремонта, НО причината е, че той спрял почти веднага след като температурата се вдигнала толкова и компа изписал "overheated"!

    Колкото до нивомера на маслото, наистина ли мислиш, че е невъзможно да ти изтече случайно от някое спукано маркуче, а ти да продължиш да си караш без масло?!

    Пак казвам, тойотите имат своите позитиви (основните възли са им сравнително надеждни), НО определено не е като да нямат проблеми!