Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 11:10 6 399 13

MG стана най-продаваната кола в Испания

  • mg-
  • испания-
  • продажби-
  • zs
MG стана най-продаваната кола в Испания - 1

Марката MG предизвика сензация на испанския пазар. Неочаквано моделът MG ZS стана най-продаваният модел в Испания през декември. Британско-китайският кросоувър изпревари по популярност такива европейски бестселъри като Renault Clio и Dacia Sandero.

През последния месец на годината испанците са закупили 2 563 екземпляра от MG ZS. Този модел струва на местния пазар 14 690 евро, което е малко по-скъпо от Sandero (13 200 евро), но по-евтино от Clio (16 100 евро).

ТОП-3 на най-популярните модели в Испания през декември 2023 г., в допълнение към MG ZS, включва вече споменатите Renault Clio и Dacia Sandero - те са продадени съответно в 2 360 и 2 289 копия. В челната петица влизат още Hyundai Tucson (2 087 броя) и Toyota Corolla (1 829 броя).

MG стана най-продаваната кола в Испания

Лидер по темпове на растеж е Clio, чиято продажба се увеличи с 57 процента спрямо декември 2022 г. - популярността на хечбека се увеличи след рестайлинга, който претърпя през април. Но Sandero, напротив, губи клиенти - търсенето му спадна с 11 процента.

Връщайки се към MG, в края на декември китайската марка, която някога беше британска (сега собственост на концерна SAIC), стана 16-та в общата класация на марките по продажби в Европа. Пет модела MG се продават в европейските страни: в допълнение към ZS, това са MG4 и MG5, както и plug-in EHS и електрическият Marvel R.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яяя виж ти

    7 3 Отговор
    китакска дачия
  • 2 Съдията Дред

    35 4 Отговор
    Нищо британско няма в колата, освен емблемата. Китайците я купиха преди години както микрето взе емблемата на истинския ЦСКА. еМ Джи си беше спортна марка, а китайците предлагат конфекция. Друг е въпросът, че за цената в Испания и аз бих си взел. Но нали сме богати, на нас и Дачията ни я продават по скъпо, отколкото в Испания

    Коментиран от #11, #13

  • 3 Пилот на Ферари

    35 2 Отговор
    И богатите европейци налитат на евтенията . Само бай Ганьо налита на "марковото" с 15-20 годишни кашони .

    Коментиран от #4

  • 4 Реалист

    36 4 Отговор

    До коментар #3 от "Пилот на Ферари":

    Да . Хората на запад са прагматици , а българина е комплексар . И най обикновения работник , ако да е скъсан отвсякъде , държи да се вози в премиум автомобил . За да цъкат с език комшиите . Е , не е ли комплексарщина .
  • 5 Варна

    34 3 Отговор
    14690 евро , а защо в България няма нови коли на такива цени ?

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ХДА

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Варна":

    Кога за последно ходи до магазин за нови автомобили?

    Коментиран от #10

  • 8 12345

    1 2 Отговор
    Теслъта къде е в продажбите? Нали уж била най продаван модел в света
  • 9 Електрически MG4

    0 0 Отговор
    Получава 12 евро субсидия, и излиза на цена 18500 евро от 31000!
  • 10 Порно

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "ХДА":

    На тая цена у нас има само малки коли с еднолитров трицилиндров двигател. Китаеца е СУВ , за съжаление и той бензин , но поне 4 цилиндъра, 1500 кубика. И е просторна и удобна кола.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иво Главата

    0 0 Отговор
    Върти,суче все ЦСКА го подпира отзад.Гледай как Насо и Мажоретката обират тайно и полека обора на народа и остави Великите на мира Хамрунче.
  • 13 Иво Главата

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Съдията Дред":

    Върти,суче все ЦСКА го подпира отзад.Гледай как Насо и Мажоретката обират тайно и полека обора на народа и остави Великите на мира Хамрунче