Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 14:02 1 843 2

Cupra пусна наточена версия на Born

  • cupra-
  • born-
  • vw
Cupra пусна наточена версия на Born - 1

Cupra представи наточена версия на електрическия Born. Динамичната версия е базирана на компактния модел и носи името "VZ", произлизащо от "veloz", което на испански означава "бърз". Първият електрически автомобил на марката е получил значително увеличение на производителността и други подобрения. Електрическият бегач със задвижване на задните колела е с подобрен двигател, който осигурява 322 к.с. и впечатляващ въртящ момент от 545 Нм. Това е с 94 к.с. и 235 Нм повече в сравнение с предишната най-мощна версия Cupra Born.

Благодарение на новата електрическа мощност вариантът VZ ускорява от 0 до 100 км/ч само за 5,7 секунди, спестявайки цяла секунда в сравнение с предишния модел. Максималната скорост също е увеличена с 40 км/ч до 200 км/ч. В допълнение към по-мощния електромотор Cupra оборудва Born VZ с ексклузивни 20-цолови джанти, включващи комплект гуми за по-добро поведение постижения. Марката е увеличила нетния капацитет на акумулаторната батерия с 2 kWh до 79 kWh, което води до приблизителен пробег от 570 км. Кормилното управление е по-отзивчиво, окачването е оптимизирано за по-добро управление, а спирачките са по-директни.

Визуално Cupra предлага Born VZ в цветовете Dark Forest или Midnight Black, с ново добавено лого "VZ" на задната врата, което е завършено в тъмен хром и допълва надписа "Cupra". В интериора тя предлага нови седалки, предназначени единствено за този модел. За върховия модел Born Cupra е увеличила екрана на инфоразвлекателната система с 0,9 инча до 12,9 инча и го е оборудвала с осветени сензорни плъзгачи за управление на климатика и силата на звука. Като опция срещу допълнително заплащане се предлага озвучителна система Sennheiser с 10 високоговорителя и мощност 425 вата. Стандартното оборудване на варианта VZ включва пера, монтирани зад волана, с които могат да се избират три нива на рекуперация. Born VZ ще бъде пуснат на пазара в Европа през третото тримесечие на тази година, заедно с аналогичния модел на Volkswagen - ID.3 GTX, или негов еквивалент.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еднодневки

    2 8 Отговор
    Купра и кола, голям смях!!!
  • 2 Дфен

    2 4 Отговор
    Че то тоя спринт Меган RS го прави по бързо и само с 250 коня