4 Септември, 2024 11:15 1 673 1

Дебют за новия кросоувър Cupra Terramar (ВИДЕО)

  • seat-
  • cupra-
  • terramar
Дебют за новия кросоувър Cupra Terramar (ВИДЕО) - 1

SEAT разширява кросоувър гамата на марката Cupra с един интересен модел. Новият кросоувър Cupra Terramar дебютира в Барселона, а подробности за него бяха оповестени на официалния сайт на испанския автомобилен производител.

Новият Cupra Terramar е компактен кросоувър с динамичен дизайн. Има подчертан "нос", раздути калници и профилирани странични панели, а задната част е леко повдигната. Широката радиаторна решетка е комбинирана с диагонални матрични фарове.

Дебют за новия кросоувър Cupra Terramar (ВИДЕО)

Задното стъкло е покрито със спойлер, а светлините са свързани с диодна лента. Cupra Terramar е по-спортен близнак на новите Volkswagen Tiguan и Audi Q3, защото използва същата платформа и агрегати.

И не само това, специалистите на Audi взимат активно участие в създаването на автомобила. Що се отнася до габаритите на иновацията то те са:
дължина - 4519 мм;
широчина - 1869 мм;
височина - 1586 мм;
междуосие - 2681 мм.

Интериорът на Cupra Terramar наподобява кокпита на състезателна кола, защото предните седалки са разделени от висока, наклонена конзола. монтирани са виртуално арматурно табло и 12.9-инчов мултимедиен тъчскрийн към водача. Декорацията е разредена с бронзови вложки.

Дебют за новия кросоувър Cupra Terramar (ВИДЕО)

Отпред са монтирани спортни седалки, а седалките на втория ред са с хоризонтално регулиране. В зависимост от разположението им обемът на багажника може да варира от 540 до 630 литра. Пропорциите на Terramar се подчертават от джанти, предлагани в размери 18, 19 и 20 цола.

Силовите агрегати са познати от VW Tiguan 2024. Кросоувърът Cupra Terramar се предлага с 1.5-литрови (150 к.с.) и 2.0-литрови (204 и 265 к.с.) бензинови турбодвигатели, както и с Plug-in хибридни версии с мощност от 204 и 272 к.с. В последния случай можете да изминете 112 км на електрическа тяга.

Всички Cupra Terramar 2025 получават 7-степенен DSG робот като скоростна кутия, а задвижването може да бъде предно или на всички колела. Стандартно за модела е спортно окачване с адаптивни амортисьори, а срещу доплащане се предлагат спирачки Akenobo с диаметър 375 мм.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е лоша ама

    3 0 Отговор
    Предната неделя седнах в такъв, 100% електрически. Два дисплея, кормило и седалки. Нищо повече. Почекнах се малко, абе стерилна работа като в игрална конзола. На таблото батерията имаше 66% заряд за около 315 км. при икономично каране. Цената 48 000 евро, даваш 10 000 на ръка, 48 месеца по 450 месечно и накрая та договора останалата сума. Тъкмо като я изплатиш заряда на батерията ще е под 50% от пълния обем и си глънтал вода с непродаваема игрална конзола и едни 50 000 евра назад. Не, благодаря.