Last news in Fakti

16 Март, 2024 12:00 8 410 16

Това е новия евтин кросоувър от Skoda

  • skoda-
  • epiq-
  • id.2

Очаква се цената да е около 25 хиляди евро

Това е новия евтин кросоувър от Skoda - 1

Skoda представя своята визия за предстоящия VW ID.2 с новия Epiq - компактен електрически SUV, който ще се появи на пазара през 2025 г. на цена от около 25 000 евро. Въпреки че към момента са представени само чрез компютърно генерирани изображения, тези тийзъри предлагат поглед към дизайнерската насока, демонстрирайки това, което Skoda нарича дизайнерски език "Modern Solid", дебютирал при концепцията StudieVision 7S.

Въпреки че елементите на дизайна, които се виждат в концепцията Epiq, може да претърпят промени преди производството, очаква се цялостната минималистична естетика да остане постоянна. В предната част на дългия 4,10 м SUV е разположена радиаторната решетка "Tech-Deck Face", която скрива апаратурата за системите за подпомагане на водача. Иновативните Т-образни дневни светлини и почти скритите матрични LED фарове допринасят за модерната привлекателност.

Мускулестите форми на Epiq са подчертани от иновативни странични профили, вероятно изработени от рециклирани материали. В задната част темата "Т" продължава в светлините, като надписът Skoda е осветен в средата на задната врата. В интериора минималистичната тема продължава, като цифровите инструменти се показват на малък екран, а достъпът до инфоразвлекателната система се осъществява чрез централен сензорен екран. Физическите бутони са ограничени до най-необходимото, а воланът има модерен дизайн с големи бутони за управление.

Въпреки компактните си размери Epiq може да се похвали с просторен багажник с обем 490 литра, обещаващ достатъчно място за съхранение, сравнимо с това на по-големите автомобили. Изграден върху платформата MEB Entry, споделена с VW ID.2, Skoda Epiq ще предлага пробег от около 400 км и ще се сглобява в завода на Volkswagen в Памплона, Испания. Skoda цели начална цена от приблизително 25 000 евро, въпреки че е възможно да има вариации в зависимост от пазара и данъците.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    28 1 Отговор
    Тъкмо хванах да купувам йофтинкуту Шкоде... и то щяло може би, да дойде може би, след година може би , на тази цена МОЖЕ БИ ‼️‼️‼️
  • 2 незнайко

    20 7 Отговор
    Предната престилка (броня) в долната част е отвратителна на глед . Отзад не се набива толкова в очите. Да сменят дизайнера !

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Ами че тя си е от Хамър, само че там стои малко по-високо😉😉😉
  • 5 авто фен

    8 3 Отговор
    Дизайнът е много груб и недодялан, решетката грозничка - и горната и долната, сегашните Шкоди са много добре обмислени дизайнерски, не знам защо залагат на този нов дизайн.
  • 6 Хубав ваген

    10 6 Отговор
    На фолкцвагена всичко му се чупи. Частите са много скъпи, за газ почни не става, дизелите се развалят, ДСГта са пълен хеморой.

    Коментиран от #7

  • 7 Хайде

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Хубав ваген":

    пак отново напълнени се изказват…. кое ДСГ и кой дизел се чупят!???
  • 8 Е46ца

    5 3 Отговор
    Много добре изглежда сравнение с всички останали грозни шкоди , тази е като 2 поколения напред.Но защо само електричка за бога!?!?!Нее ли ТДИ не бих го взел никога.Нито ел.колите нито бензинките стават от ВАГ.

    Коментиран от #10, #11, #13

  • 9 БайБоцимир

    7 0 Отговор
    Този таблет сигурно можеш да си го сваляш и носиш вкъщи :) Все едно някой го е подпрял на таблото да гледа телевизия.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сега

    0 5 Отговор

    До коментар #8 от "Е46ца":

    няма да е лошо и да се обосновеш за сегашните бензинки на ВАГ и грешка няма да имаш….

    Коментиран от #15

  • 12 истина ти казвам

    4 0 Отговор
    Koчиняк! При това и грозен!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Май се стреснаха

    3 1 Отговор
    Европейските производители. BYD ще открие завод в Унгария откъдето китайските електрички няма да се облагат с такси внос и транспорт. Договора за завода е подписан, 2 млрд Е инвестицията договорена. Сега е въпрос на време. Който не е на зор за нов автомобил, просто да се отпусне и наблюдава представлението BYD срещу VW и Stelantis.
  • 15 Обоснование няма

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Сега":

    единствено се базираме на чул-недочул и хорски приказки за нов внос на 300 хил + пробег...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.