Last news in Fakti

6 Юни, 2024 11:16 2 698 12

Toyota представи спортна версия на Corolla

  • toyota-
  • corolla-
  • fx special edition

Модификацията е обозначена с префикса FX Special Edition

Toyota представи спортна версия на Corolla - 1

Фамилията Toyota Corolla , която е най-продаваният модел на японската марка, се попълни с нова версия, която е с префикс FX Special Edition. Първите образци от този специален модел ще бъдат пуснати в продажба тази есен.

Toyota представи спортна версия на Corolla

Специалната версия се различава от стандартната на модела с понижено окачване, малък спойлер на капака на багажника, по-агресивни брони и с 18-цолови черни матирани алуминиеви джанти.

Новостта ще се предлага в три нюанса: Midnight Black Metallic, Ice Cap и Underground. Промени има и в интериора на специалната Corolla. Оборудването му включва 7-инчов цифров инструментален панел и нова мултимедийна система с 10.5-инчов екран.

Спортната кола ще се предлага с пакета Toyota Safety Sense 3.0 ADAS. Въпреки спортния си външен вид, Toyota Corolla FX Special Edition е оборудвана със стандартен 2.0-литров четирицилиндров двигател с мощност 171 к.с. и 205 Нм въртящ момент.

Toyota представи спортна версия на Corolla

Този двигател е съчетан със CVT скоростна кутия. Новостта ще бъде пусната в продажба първоначално на американския пазар, като това ще се случи тази есен. Цената ще бъде обявена по-близо до началото на продажбите.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехеее

    9 2 Отговор
    Въпреки спортния си външен вид, Toyota Corolla FX Special Edition е оборудвана със стандартен 2.0-литров четирицилиндров двигател с мощност 171 к.с. и 205 Нм

    Този стандартен 2.0 по днешните стандарти си е направо "ракета", като го сравня например с трицилиндровите 1,0-1,3 двигателчета които масово слагат.

    Коментиран от #4

  • 2 карчи

    2 2 Отговор
    Мога да си кажа статията не е на Ганьо Галинкин и няма да ме изтрие 😅
    Та GR-a е по-як!
  • 3 тъй шъй

    5 1 Отговор
    Какво ни занимавате с американски модели. Тия оранжеви светлини отстрани веднага показват, че не е за нас това превозно средство. А и тук същият мотор е хибрид и е много, много по-бърз от този. Ако ще и с 23цола джанти да е, хибридът е ракета и с 15цола ще го изпреварва, както си иска. Разбира се, че и там го има хибрида. Явно има хора с отклонения, които искат спортен вид и плащат за глупости.

    Коментиран от #7

  • 4 Дфен

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ехеее":

    Точно изброените от 1.0 кубика 100 коня имат същия въртящ момент

    Коментиран от #5

  • 5 авто фен

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дфен":

    Какво ме интересува въртящия момент, да не съм тираджия. Те и във Ф1 бензиновите болиди са с по-малък въртящ момент от дизели,ама вървят в пъти повече. Върт.момент е главно важен за товари,а не за пъргавина. Във Ф1 колите са с по 800 коня и 300 Nm върт.момент,
  • 6 авто фен

    0 1 Отговор
    Цигания, иначе откъм двигател не е точно стандартен мотора със 170 коня, това са доста коне за това купе и колата върви доста добре. Но дизайна е цигания според мен, стандартната Корола седан е уникално красива, и то европейската версия с тънките фарове,не американската.
  • 7 Рали пилот

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "тъй шъй":

    шЪ изпривариш ама друг път, хибрида тежи 150-200 кг повече от чистия ДВГ и с малката батерия ще изпревариш на 3-4 светофара в града. Хибрида е един голям компромис направен за икономично градско шофиране и отделяне на по-малко вредни емисии в града. За друго не става.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.