Last news in Fakti

1 Юли, 2024 11:13 804 2

Toyota спира базовата версия на Supra с четирицилиндров двигател. Залага само на редови шестак

  • toyota-
  • supra

Спортният характер на Toyota Supra сега ще бъде въплътен само от 3-литров двигател, предлаган в две нива на оборудване: 3.0 и 3.0 Premium

Toyota спира базовата версия на Supra с четирицилиндров двигател. Залага само на редови шестак - 1

Решението на Toyota, идващо само след три години от съществуването на четирицилиндровата Supra, може да изглежда странно, но вероятно е водено от прагматизъм.

Въпреки че няма официална статистика за продажбите на Supra с различни двигатели, вероятно купувачите в Северна Америка (основният пазар за модела) са предпочели по-мощния шестцилиндров вариант. Ценовата разлика между 2.0-литровите и 3.0-литровите версии беше малка (само $840), но разликата в производителността и изживяването при шофиране е значителна.

Toyota Supra вече се предлага изключително с мощния 3.0-литров B58 турбо двигател, който произвежда впечатляващите 387 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Купувачите могат да избират между 6-степенна механична скоростна кутия, за истинските любители на шофирането, и 8-степенна автоматична ZF, осигуряваща максимално ускорение.

Любопитно е, че ръчната скоростна кутия получи „интелигентна“ система за регулиране на скоростта на коляновия вал, което прави превключването на предавките по-плавно и по-удобно. В допълнение, "ръчната" Toyota Supra е оборудвана с подсилен съединител, който може да издържи на високи натоварвания.

Не забравяйте, че Toyota Supra по същество е близнак на BMW: 3.0-литровият двигател B58 и двете скоростни кутии са същите, като тези, използвани в G87-генерацията BMW M2. Това обяснява високото качество и надеждност на тези агрегати. В Северна Америка Toyota Supra 2024 година започва от $57 335 за базовата версия, като най-добрият модел 3.0 Premium започва от $60 495.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    7 1 Отговор
    Страхотен Автомобил
  • 2 ало

    13 1 Отговор
    Toyota друг път, това е bmw z4, с различни брони. Не че е лоша кола де, ама истинските супри ги правеха преди 25-30 години.