Last news in Fakti

9 Юни, 2024 12:15 3 801 8

Китайски автомобилен производител, представен и у нас, започна да използва хуманоидни роботи за сглобяване на автомобили

  • dongfeng-
  • робот-
  • производство на автомобили
Китайски автомобилен производител, представен и у нас, започна да използва хуманоидни роботи за сглобяване на автомобили - 1

Производителите на автомобили отдавна използват роботи за изпълнение на сложни задачи в своите производствени съоръжения. Неотдавнашна нововъзникваща тенденция обаче е свързана с въвеждането на хуманоиден робот.

Най-добрият такъв е разработен в Китай и е готов да изпълнява различни задачи като проверка, сглобяване и логистика в автомобилните заводи на Dongfeng. роботът вече работи в цеховете на компанията.

Индустриалният робот, предоставен от китайската Ubtech Technology по споразумение с Dongfeng Liuzhou Motor, се нарича Walker S. Той е висок 1.7 метра и има човешки пропорции.

Във фабриката той ще изпълнява различни функции, включително проверки за безопасност на коланите, оценки на качеството на корпуса, както и етикетиране на готовите продукти. В допълнение, той може да работи в сътрудничество с други автоматизирани машини, за да се справя с по-сложни производствени задачи.

Walker S е оборудван с 41 високоефективни сервомотора, както и с редица усъвършенствани сензори за сила, зрение и слух. Тези характеристики му позволяват ефективно да контролира околната среда и да взаимодейства както с хора, така и с машини.

Според представители на Ubtech Technology Walker S използва усъвършенствани алгоритми за управление, които му позволяват ефективно да взаимодейства с централната система на завода и да предава данни в реално време.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 4 Отговор
    Хуманоидната форма не е подходяща за тази работа.
  • 2 Факт

    7 3 Отговор
    Рекламен трик тия роботи са с малки способности
  • 3 МерчФЕН

    5 1 Отговор
    Ние сме лидери в областта и всичко е бледо копие на Кибертрон. Кибертрон продължава да бъде водещ по брой степени на свобода, естествен интелект (NI), качество на слуховия апарат, ръката и много други. Но нашите чуждопоклоннически медии списват само за китайски роботи и роботите ма Мъск. Кой е Мъск? Той е един малък уонаби Мерчев. Шапки долу пред българския гений от Сатовча!

    Коментиран от #4

  • 4 МерчФЕН2

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "МерчФЕН":

    Потвърждавам, МерчФЕН е прав! Оптимус на Мъск също е с далеч по-лоши характеристики от Кибертрон. Предполагам, че Алиено хиперавтомобилите рано или късно ще бъдат сглобявани от екип Кибертрони. Тогава всички ще съжаляват, че не са подкрепили българските разработки по-рано!
  • 5 Така , така

    4 1 Отговор
    Според китайската държавна статистическа агенция считано за месец май 2024г , безработицата сред младежите е 14,7 % . Юруш на роботите …

    Коментиран от #6

  • 6 Инък, инък

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "Така , така":

    Какво предлагаш? Да махнем тракторите и да копаем с мотики, за да няма безработица?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Скорпион

    1 1 Отговор
    Това е бъдещето, роботите ще работят, хората ще живеят. Стига да не се избият до тогава.