22 Юли, 2024 11:02 3 118 1

Подробности за обновения Mercedes GLE

  • mercedes-benz-
  • gle-
  • актуализация-
  • рестайлинг

Популярният кросоувър се готви за втори рестайлинг

Подробности за обновения Mercedes GLE - 1

Mercedes-Benz разкри уникалния интериор на обновения GLE. Фотошпионите уловиха прототипите в движение и успяха да заснемат интериора без камуфлаж. Заключението, което правим от снимките е, че революция няма да има - Mercedes-Benz ще продължи да развива концепцията с клъстерирани екрани на виртуалното арматурно табло и медийната система. Мониторите обаче ще станат по-големи и пред пътника може да се появи отделен сензорен екран: изглежда, че GLE ще получи различен аналог на системата Hyperscreen.

Сегашният Mercedes-Benz GLE се произвежда от 2018 година, а в началото на 2023-а кросоувърите претърпяха първия си рестайлинг. Сега е в ход втора, по-глобална модернизация. Екстериорният дизайн ще бъде в духа на електрическия кросоувър EQS, както се вижда от характерната форма на радиаторната решетка и светлинния подпис на фаровете. Но формоването на външните панели няма да се промени.

Подробности за обновения Mercedes GLE

В салона ще остане блокът от аналогови превкючватели; но четирите въздуховода в центъра ще бъдат изоставени в полза на два нови. Воланът с три спици е заимстван от серията E-Class W214. По отношение на двигателите се очакват еволюционни подобрения: зареждаемите хибриди вероятно ще се променят най-много, а меките хибриди ще получат незначителни подобрения. Обновеният GLE едва ли ще излезе на пазара през тази година.

Следващият рестайлинг на Mercedes-Benz GLE може да е отговор на спада в продажбите на електрическите модели на марката. Ясно е, че такъв успешен модел няма кака да се замени с „чист“ електрически автомобил в обозримо бъдеще, така че беше решено да се инвестира в целенасочени подобрения е правилно. В Европа въпросната втора актуализация на модела GLE се очаква през втората половина на 2025-а.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайБоцимир

    2 1 Отговор
    През последните години май нямат здрави двигатели Мерседес. Може би 6-цилиндровият дизел, но останалото май не става. С добавянето на батерии и повече електроника, проблемите само ще се увеличават.