8 Септември, 2024 12:15 5 238 2

Четири признака на автомобил, претърпял тежка катастрофа

  • съвети-
  • ударен автомобил-
  • признаци

Има няколко начина за идентифициране на автомобил, пуснат в продажба след сериозна катастрофа

Четири признака на автомобил, претърпял тежка катастрофа - 1

Основният признак е свързан с

пролуките между панелите на каросерията

Ако са неравни или твърде големи, това може да е резултат от лош ремонт след сериозна катастрофа. това е валидно особено при по-евтините употребявани автомобили, които не се ремонтират в професионални сервизи, а в "гаражни" такива.

Експертите също съветват да се разгледат по-отблизо дефектите по каросерията, особено ако има такива по праговете. Евентуален по-сериозен предишен удар там, може да е нарушил геометрията на автомобила.

Купувачът също трябва да внимава за неравномерното оцветяване на каросерията.

Следите от пребоядисване показват, че колата е участвала в инцидент. Той може да е бил лек, но може и да не е бил такъв. Добре да се провери наличието на кит под боята, като това от непрофесионалисти става най-лесно с магнит.

Дебелото покритие кит не привлича магнита

това е почти сигурен признак за лош ремонт след по-сериозен удар. Това обаче при условие, че калниците и останалите панели от каросерията са метални.

Положението на волана

За това също трябва да се следи, защото е предпоставка за невъзможността да се направи реглаж на автомобила. Проверете с тест дали колата се движи направо. Ако "тегли" в някоя посока, това е признак за нарушаване на геометрията, следствие от предишен удар.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    22 1 Отговор
    Боята не е гаранция, защото масово се пребоядисвст детайли заради паркинг щети, драскотини, точки и пр., а както знаем ние сме държавата в която няма нито един кадърен автобояджия😅 Питайте в някой форум "препоръчайте ми читав автобояджия" и няма да получите нито една реална препоръка от потребите😉
    "Тегленето" също не е фактор, защото може да е следствие от българска дупка и смяна на носач, щанга или шарнир да реши проблема😉
    И да знаете 8 от 10 коли внос от Америка или Канада са били "супер демидж"😅
    Аве не е тема за 3 изречения😉
  • 2 КЛЕК ШОП АВТОСАЛОН

    16 6 Отговор
    МИ ЧЕ ТО..
    СЪВЕТСКИТЕ АВТОМОБИЛИ
    ПО ПРИНЦИП ТАКА
    ИЗЛИЗАТ ОТ...автоЗАВОДА...