17 Септември, 2024 13:15 4 492 9

Евтин електрически кросоувър от Geely и Volvo за Европа

  • lynk&co-
  • z20-
  • geely-
  • volvo

Автомобилът беше показан на патентни снимки

Евтин електрически кросоувър от Geely и Volvo за Европа - 1

В интернет беше публикувана снимка на Lynk&Co Z20. Електрическият кросоувър ще бъде представен през октомври в Европа. Това съобщава сайтът CarNewsChina .

Новият Lynk&Co Z20 е съвместна разработка на Geely и Volvo, както повечето модели на китайската марка. Това е компактно кросоувър купе с "накъсан" дизайн.

Евтин електрически кросоувър от Geely и Volvo за Европа

Има скатен покрив, извита линия на прозорците и високо монтирани фарове. Моделът ще се предлага с лети джанти с диаметър 18 и 19 цола. Размерите на Lynk&Co Z20 са:

дължина - 4460 мм;
широчина - 1845 мм;
височина - 1573 мм;
междуосие - 2755 мм;
маса - 1899 кг.

Интериорът на Lynk&Co Z20 все още не е разкрит, въпреки че публикуваните по-рано шпионски снимки показват голям дисплей на предния панел.

Евтин електрически кросоувър от Geely и Volvo за Европа

Бяха разкрити обаче някои характеристики на електрическия кросоувър. Електрическият автомобил е базиран на модулната платформа SEA2, която се използва и от Volvo EX30 и Smart#1.

Кросоувърът Lynk&Co Z20 ще дебютира във версия със задно задвижване с 340 конски сили с батерия от 66 kWh и пробег от 560 км. Очаква се и по-мощна опция за задвижване на всички колела.

Евтин електрически кросоувър от Geely и Volvo за Европа


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    12 10 Отговор
    под 50 бона няма да е тук - това си е чисто нова дачия дъстър 2024 която е и по-добра от кибер камиона и по-голям пробег има
  • 2 Полуостровът на Азия Европа

    11 4 Отговор
    става пазар за азиатски стоки, произведени по американска технология, с азиатска работна ръка и руски суровини, като предстои да стане континентът на обеднялата аристокрация. Най-бедната държава на континента България влезе в на-големия съюз, съществувал някога на този континент, като предстои да го направи и най-бедния континент.
  • 3 касапина

    6 6 Отговор
    Дачия подобри много качеството на автомобилите си, което е по добро от това на волво, което не е като преди 40 год.За което говорят и по високите цени на автомобилите им.

    Коментиран от #8

  • 4 От 2006-та няма Волво. Има Geely.

    15 2 Отговор
    В Европа ги знаем тези обстоятелства.

    Коментиран от #7

  • 5 ОЛВО умре безвъзвратно,

    6 3 Отговор
    китайците си го купиха кат стой та гледай.Олво вече си е чисто китайска марка в което няма нищо лошо тъкво стана по-качествено и махнаха всичко еврогейско от него.
  • 6 Големи коне голямо чудо

    4 1 Отговор
    А на пътя карат всичките миксери под ограничнието...като бабички, за кво са им тея коне един Господ даже не знае. И тука ми надуха главъта колко били ефтини та направо без пари...ама къде са бе???
  • 7 Така е

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "От 2006-та няма Волво. Има Geely.":

    Обаче Москвича сега си е чисто рузки нищо че даже и емблемата му се прави у китайско.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Петър Петров

    1 0 Отговор
    Защо трябва да е толкова грозен? Като материалите са съшата цена?