Last news in Fakti

28 Юни, 2024 10:01 1 985 10

Модел на китайците от Geely се превърна в Renault Grand Koleos

  • renault-
  • grand koleos-
  • geely

Това е първият съвместен проект между Geely и Renault

Модел на китайците от Geely се превърна в Renault Grand Koleos - 1

Renault показа кросоувъра Grand Koleos, базиран на модела Geely Monjaro. Всъщност новият Renault Grand Koleos е заимствал силовата структура на каросерията и хибридния тракт от китайците. Разликите се свеждат до модифицирана предна част с безрамкова радиаторна решетка, в която много хармонично се вписва оптиката на оригиналния модел. В допълнение, Grand Koleos има други материали за интериорни довършителни работи и други доставчици на редица системи.

Модел на китайците от Geely се превърна в Renault Grand Koleos

Renault Grand Koleos е много успешен резултат от китайско-френското партньорство. Кросоувърът се задвижва от хибридната система E-Tech, която включва 1.5-литров бензинов двигател. Има и алтернатива под формата на 2.0-литров двигател с 211 конски сили. В Grand Koleos с предно предаване двигателят е съчетан със седемстепенен „робот“, а във версията със задвижване на всички колела - с осемстепенна автоматична скоростна кутия.

Лимитираната серия Esprit Alpine и тук присъства, подобно на крос-купето Renault Rafale , чиято основна разлика е двуцветна каросерия и интериор от алкантара и велур. В допълнение, този Grand Koleos има 20-цолови джанти с изключителен дизайн и табела с номер, тъй като тиражът е ограничен до 1 955 екземпляра.

Модел на китайците от Geely се превърна в Renault Grand Koleos

По-рано Renault обяви, че като част от партньорството с Geely, за което компаниите се договориха през 2023 година, ще използва платформата CMA (Compact Modular Architecture). Страните също възнамеряват да произвеждат съвместно двигатели с вътрешно горене, хибридни силови трактове и трансмисии. Съвместното дружество ще включва 17 завода по света, а негови клиенти ще бъдат Nissan, Mitsubishi и Volvo.

Заслужава да се отбележи още, че Nissan и Mitsubishi, които са част от съюз с Renault, не участват в сделката с Geely, но ще действат като клиенти на съвместното предприятие. Същото важи и за шведската Volvo и малайзийската Proton, които принадлежат на холдинга Geely.

Модел на китайците от Geely се превърна в Renault Grand Koleos


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    4 9 Отговор
    Аз за това предпочитам Дачия Бигстър - чисто европейски конгломерат и концерн.
  • 2 хъгтфрде

    8 8 Отговор
    Честито ви поредно доказателство колко е зле положението с иврупейскътъ индустрия...

    Тоя китаец се продава в Русия за €40 000 с топ ниво на оборудване и с качество далеч НАД това на френските недоразумения... И тези €40 000 са в днешните условия на СИЛНО ЗАВИШЕНИ ЦЕНИ за колите в Русия- в китай туй нящу струва ПОД $25 000... Вие какво ще получите:

    - металната конструкция от китаеца...
    - някои агрегати, но ще са малко...
    - силно ЗАНИЖЕНО качество на материалите щото франския клоун трябва да пести...
    - калпав хибрид, с роботизирана кутия и САМО на предно предаване, просту пирфектну за тая голяма кола...
    - и накрая 2л. БЕНЗИН от Рено, 4х4 от Борг-Вагнер и ZF кутия- то хубаво, ама за разход под 9/100 извън града и под 14/100 в града ще можете само да си мечтаете... Такъв тип коли НЕ СТАВАТ за ивропътъ с вашите цени на бензина... Колко струва 100 октана бензин у Швабия- прескача ли €2 или да?

    За капак ще получите не само осакатен технически и като качество на материалите автомобил, а и ще ви набият цена от €55 000+... Найс, а...
  • 3 Тити

    5 1 Отговор
    Ако нямате пари за оригинал купувате китайска кочина реплика.

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Отдавна е за предпочитане

    3 4 Отговор
    китайски оригинал от европейски скрап. Моята е на 7 години от ново закупена и след още 3 години няма да повторя грешката с купуване на европейски скрап на 4 колела. Китайски си вземам с всички екстри,които в европейският скрап на 4 колела ще си мечтаеш и ще си карам и ще си свиркам,а ти ша правиш вятър на таратора без да клатиш краставиците.

    Коментиран от #9

  • 7 Отдавна е за предпочитане

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Тити":

    китайски оригинал от европейски скрап. Моята е на 7 години от ново закупена и след още 3 години няма да повторя грешката с купуване на европейски скрап на 4 колела. Китайски си вземам с всички екстри,които в европейският скрап на 4 колела ще си мечтаеш и ще си карам и ще си свиркам,а ти ша правиш вятър на таратора без да клатиш краставиците.
  • 8 Ддд

    1 1 Отговор
    Пежо
  • 9 Баща ти

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Отдавна е за предпочитане":

    Като се събуди какво стана?!А да,чаршафът пак беше мокър….
  • 10 ВикиЛексъсВарна

    3 0 Отговор
    Омръзна ми да чета глупости на всякакви клоуни! Ценова листа на Рено България - Рено Аустрал ФУЛЛ Хибрид 200 к.с. обща системна мощност по цикъл Аткинсън за хибридите - 400 волта 96 к.с. батерия.
    - 74 990 лева с ддс към 26 юни 2024 г. със 6 г. гаранция или 200 000 км. - 8 г. на хибридната част.
    Нисан България имат промоция и то на налични Алл Ню Нисан Х Трейл Фулл Хибрид за 79 990 лв. с ддс и то за 6+1 места пълно хибриден Х трейл!