4 Октомври, 2024 12:54 859 2

Renault представи водородния Embleme

  • renault-
  • embleme-
  • водород-
  • концепт

За момента разработката е само концепт

Renault представи водородния Embleme - 1

Точно преди стартса на автомобилното изложение в Париж през 2024 г. Renault представи концепта Embleme, която дава представа за бъдещето на автомобилите, задвижвани с водород. Този футуристичен кросоувър демонстрира визията на Renault за устойчив и ефективен начин на транспорт.

Елегантният и аеродинамичен дизайн на Embleme напомня на моделите на компанията от края на 90-те години, съчетавайки елементи на кросоувър, хечбек и shooting brake. Междуосието е 2.9 метра, а цялостната дължина достига 4.8 метра

Renault представи водородния Embleme

Задвижващият агрегат на Embleme е комбинация от 40 kWh батерия и водородна горивна клетка, които произвеждат обща мощност от 215 к.с. Тази иновативна конфигурация позволява заявен пробег от 1000 км, включително 350 км допълнителен пробег от водородната горивна клетка. Задвижването се осигурява от електромотор с 218 конски сили.

Renault представи водородния Embleme

Концепцията е оборудвана с модерни технологии, включително камери, заместващи огледалата, и аеродинамично оптимизирана каросерия. Тези характеристики допринасят за ефективността на Embleme и намаляват въздействието му върху околната среда.

Въпреки че Embleme може да не стигне до серийно производство, той служи като ценна платформа за тестване на нови идеи и технологии.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    2 0 Отговор
    И какво правим с отривните батерии на електричките
    Водородните автомобили произвеждат вода, а елвктричките напал и отрови.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.