12 Октомври, 2024 12:15 554 4

Alpine показа фастбек с три мотора

  • alpine-
  • a390_β-
  • renault

Той е определян като петместна версия на купето A110

Alpine показа фастбек с три мотора - 1

Марката Alpine представи електрическия фастбек A390_β. Дъщерната марка на Renault Groupe, известна със своите спортни автомобили, пусна нещо силно нехарактерно за нея - модел, наречен A390_β, който е с пет врати. Французите го наричат спортен фастбек и добавят, че той е преди всичко алпийски посланик. A390_β ще влезе в серийно производство през следващата година.

Alpine показа фастбек с три мотора

В момента A390_β демонстрира дизайна на бъдещите коли с марка Alpine, предназначени за ежедневно шофиране, но способни да се трансформират в „състезателен звяр като A110“ по желание на собственика. Вдъхновение за създаването на иновацията е черпено от алпийските върхове, както и от текстурата на различни камъни и минерали. Числото 3 в името се отнася за размерите на новия продукт, 90 за ежедневните автомобили (спортните автомобили използват индекс 10), а гръцкото β показва статуса на разработка.

Alpine показа фастбек с три мотора

Концепцията получава релефно тяло без централна колона с врати без рамки. Отпред има разпръснати триъгълни светодиоди с поетичното име Cosmic Dust, а отзад впечатляват ефектни светлини и светеща лента. Колелата, вдъхновени от снежинките, са с размери 22 цола отпред и 23 цола отзад. Според Alpine, серийната кола ще бъде 85 процента същата като концепцията.

Alpine показа фастбек с три мотора

Футуристичният интериор включва седалки тип кофа и спортен волан. За да стартирате двигателите, трябва да поставите триъгълен кристален ключ в центъра на волана. Що се отнася до силовия тракт, то той се състои от три двигателя: един на предната ос и два на задната - по един на всяко колело. A390_β получи и системата Active Torque Vectoring.

Alpine показа фастбек с три мотора

Alpine не разкрива други подробности, но се очаква електрическият автомобил да бъде базиран на платформата AmpR Medium - преименуваната CMF-EV, на която са базирани Renault Megane E-Tech и Nissan Arya. В новата линия на Alpine моделът A390 ще се присъедини към хечбека A290 . По-късно към тях ще се добави и „зеленият“ наследник A110.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ситрошен

    4 1 Отговор
    И 9 мотора да му сложат, пак си остава френски БOKЛУK

    Коментиран от #2, #3

  • 2 така де

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ситрошен":

    A немските каруци щото са голямата работа и вообще не се чупят.
  • 3 Знайко

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ситрошен":

    Истина е , че няма как да се объркаш да кажеш , че това е немско производство.
    Браво- най-накрая някакъв по-радикален дизайн, който дори изглежда красиво.
    Какво да не му харесам- волана ли, седалките ли, стъкления покрив ли, задницата с дуфузьора ли или предницата със спойлера?
    И да ме подсетите кои производители предлагат Active Torque Vectoring, защото не се сещам за много.
  • 4 Факт

    1 1 Отговор
    Дизела умре а с него и немският автопром