25 Октомври, 2024 18:15 833 5

Нова батерия гарантира на хибридите до 400 км електрически пробег

  • catl-
  • phev-
  • хибриди-
  • батерия

CATL разработи нов пакет батерии, за който твърди, че ще осигури на plug-in хибридите до 400 км електрически пробег

Нова батерия гарантира на хибридите до 400 км електрически пробег - 1

Този показател, получен от Freevoy Super Hybrid Battery, надхвърля стойността на някои електрически автомобили. Според CATL (Contemporary Amprex Technology Limited), батерията е проектирана специално за PHEV хибриди.

Отбелязва се, че новата батерия ще влезе в производство през следващата година и ще даде на собствениците на хибриди изживяване, "подобно на това на електрическите автомобили". Първите модели, които ще го използват, ще бъдат от марките Li Auto, Changan Avatr и Nevo.

Известно е, че новата разработка използва натриево-литиево химическо съединение за балансиране на енергийната плътност. Смята се обаче, че тази посочена цифра е изчислена въз основа на най-благоприятен тестов цикъл за леки автомобили в Китай.

Едно от ключовите постижения на батерията Freevoy е способността ѝ да се зарежда бързо. Батерията може да получи енергия за 350 км само за 10 минути зареждане. Освен това батерията Freevoy е проектирана да работи при ниски температури до -40°C и поддържа зареждане при -30°C

„Много шофьори на хибриди искат да използват повече електричество и по-малко гориво, но днешните модели PHEV често дават приоритет на двигателя с вътрешно горене“, казва представител на CATL.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джакпот

    1 1 Отговор
    Много хубаво, но никой не може да гарантира колко живот има, а после...
  • 2 Уау

    2 2 Отговор
    Собствениците на "зелени" електпрички ликуват.Какви наивници, боже

    Коментиран от #3

  • 3 Дудов

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Уау":

    Аз с една зарядка правя към хиляда.Ама съм на дизел 🤪🤪🤪🤔
  • 4 ХА…ХА

    1 1 Отговор
    Китайско !!!! ???? А нема нужда…работи и се зарежда при минус 40… тук очевидно се има предвид старата руска поговорка лъжат ли те…вярвай!
  • 5 Е! И ! Какво?

    0 0 Отговор
    По две ли ще трябва да се слагат ?