Last news in Fakti

29 Април, 2015 12:40 1 505 2

Чистата печалба на „Газпром“ паднала с 86% през 2014 г.

  • газпром-
  • печалба-
  • приходи-
  • южен поток

Чистата печалба през 2014 г. на руския енергиен монополист „Газпром" се е свила с 86% до 159 млрд. рубли ($3 млрд.). Това става ясно от счетоводните отчети на компанията.

През 2013 г. от „Газпром“ са отчели 1,139 трлн. рубли ($21 млрд.).

„Газпром“ е най-голямата руска енергийна компания. Тя се занимава с добив и продажба на газ и нефт. „Газпром“ притежава 17% от световните запаси на синьо гориво и 72 % от руските.

„Газпром“ е единственият в Русия производител и износител на втечнен природен газ.

През декември 2014 г. по време на визита си в турската столица Анкара руският президент Владимир Путин обяви края на „Южен поток“. Вместо него той обяви началото на „Турски поток“.

В края на март „Газпром“ обяви, че за $1 млрд. е изкупила дяловете на партньорите си „Южен поток“.

Евтиният петрол погреба „Южен поток“. Това е основната причина за спирането на проекта за ново газово трасе, писа междувременно в. „Ню Йорк таймс“.

Приказките на Путин и Милер за причините, предизвикали края на „Южен поток“, имат само една цел - да оправдаят пред руснаците факта, че поредният голям проект на страната им трябва да бъде спрян. А всъщност причината за провала са погрешните икономически и политически разчети на руските управници, припомня преди време „Дойче веле“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    1 0 Отговор
    Аууу, поне 3 тролещи копейкаджии получиха гърч...


  • 2 иванушка

    0 0 Отговор
    дреме ми на гъзометъра....