Last news in Fakti

27 Август, 2015 11:28 2 122 0

Китайската BAIC Motor Corp. иска да е основен акционер в Daimler

  • baic motor corp-
  • daimler-
  • китай-
  • инвестиции

Китайският автомобилен производител BAIC Motor Corp. води преговори за закупуването на дял в германския концерн Daimler, който притежава мярката Mercedes-Benz, съобщава агенция Bloomberg. Тя се позовава на китайския вестник Beijing Times.

Председателят на съвета на директорите на BAIC Motor Corp. Сюй Хеи разкрил, че китайската компания може да стане основен акционер в Daimler в резултат на сделката. В момента не се съобщава за стойността на покупката.

Очаква се преговорите между двете компании да завършат в края на 2015 година. Сделката ще позволи на BAIC Motor Corp. и Daimler да разширят сътрудничеството в разработката на автомобили, използващи алтернативни горива, отбелязал Сюй Хеи.

Beijing Benz, съвместната компания на BAIC Motor Corp. и Daimler в Китай, може да започне износа на автомобили Mercedes-Benz E-класа и C-класа в страните от Югоизточна Азия.

Преди няколко дни Daimler съобщи, че очаква ръст на продажбите в Китай и по тази причина има намерението да запази инвестициите си в страната.

Изявлението стана на фона на кризата на китайската борса, която безпокои все повечето инвеститорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА