Last news in Fakti

18 Януари, 2016 16:11 1 982 14

Иран иска да купи 114 самолета Airbus

  • иран-
  • airbus-
  • самолет

Иран планира да купи 114 граждански самолета Airbus, заяви министърът на транспорта на страната Абас Акхунди, който допълни, че е направена първата стъпка по съгласуване на сделката. Европейският концерн, от своя страна, заяви че до отмяната на санкциите не е участвал в търговски преговори с Иран.

Ирански официални лица и западни специалисти смятат, че на 80-милионен Иран ще са му нужни над 400 самолета през следващите 10 години, за да обнови авиационния си парк. Последните години имаше няколко самолетни катастрофи с жертви.

На 16 януари САЩ и Европейския Съюз официално свалиха санкциите срещу Иран, наложени заради нейната ядрена програма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 stan

    1 0 Отговор
    А Булгаристан не притежава и 1% от България Ер, която и без друго има 10 самолета на кръст! Собственост е изцяло на ТИМ.
    По-зле сме от Иран, доказано.

    Коментиран от #2

  • 2 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "stan":

    Иран е Персия! Велика империя! А не държава на 130 години! Никой не смятайте, че сте завършена нация! Толкова много трябва да се развивате и подобрявате, че ви е бедна фантазията!

    Коментиран от #3

  • 3 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "раптор":

    иран е много млада държава.не бъркаи персия с иран.наследници на персия са поне четири държави,а и персия е изчезнала много преди да се образува съвременната иранска нация.тва е все едно ние да се смятаме за преки и единствени наследници на траките .няма завършени нации,тва е отворен процес особено при днешната динамика на населението.
    тва важи и за руската нация дето ти се опитваш да рекламираш и ти си точно такъв представител ,бивш българин станал руснак незнаещ руски ,но чувстващ се великорусин и антибългарин.
    само не разбрах иранците като са толкова голямата работа и завършени ,що не са купили руски самолети,а пак геиропеиски дето не могат да се мерят с ту то?

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    АБе кофо не ме поучавай! Те са наследници на персия! Вие на кого сте наследници? На някаква регионална държава, съществувала преди 1000 години... Казал съм ти! Превеждам каквото искаш на руски, само ти мълчиш!

    Коментиран от #8

  • 5 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    Деси ти обратен ли си? Щом аз ще отговарям на обвиненията ти, които не съдържат и 1 грам истина и най-вече не отговарят на дискусиите! И друг път съм те питал, ама го прескачаш! Или си обратен или вярно ти плащат! Доста гнила личност!

    Коментиран от #9

  • 6 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    Познавам известен брой хомосексуалисти и чесно казано по помпозни, префърцунени и напрягащи личности - рядко се намират! А най-важното е, че се мислят за много по умни отколко тъпи са всъщност! В тебе намирам подобни качества! Нагли, ограничени само в призмата на техния мироглед, страхливи и още какво ли не! Бетер от тебе!
  • 7 onq s konq

    3 0 Отговор
    За разлика от Европа и Америка,Русия не продава нейно производство самолети ,защото НИКОЙ НА СВЕТА НЕ Е ДОСТОЕН ДА ГИ ПРИТЕЖАВА!
  • 8 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "раптор":

    лъжко, ти маи нещо си се объркал много.да не мислиш че мълчаливо ще приемам глупостите дето пишеш?тук съм да разгонвам точно такива ренегати като теб дето се правят на руснаци ,само щото татко им и дядо им са били бкп активисти .видях те колко превеждаш ,видях и френския ти и англииския ти има поне 5 статии за украина дето чакат отговорите ти ,демек лъжите ти.персия и иран нямат нищо общо ,както и българия и царството на одрисите да речем.ни са с една вяра ,ни имат една култура,дори не са от една раса :).ако обаче си мерим историческите наследства трябва на секундата да си скъсаш великоруския паспорт щото във великорусия няма артефект с историческа и художествена стоиност на повече от 500-600 години,а тук има такива на по над 3000.демек казано по-просто в русия няма древна история квато има тук при твоите бивши еднородци,а що се отнася до съвременния руски етнос тои е по-млад от българския поне с 500 години,а по стационарни показатели вяра ,език култура поне с 200.
  • 9 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "раптор":

    аз прескачам дискусиите?аз те навирам на кучето в г.... при всяка наша такава и няма нужда да ги прескачам щото истината е на моя страна .лъжливи овчарчета като теб с елементарни познания ги хапвам за закуска бе ,хетеровеликорусино ::))))))))!

    Коментиран от #10

  • 10 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

    Хахахаха! Каква закуска? Какви 5лв! Каквото кажа аз, ти казваш, че лъжа, въпреки, че не е така и ти давам достоверна информация! Не ти ли е нелепо едно? Странно как глупавите кора си вярват толкова! Забелязал съм, че в българия тъпанарите доминират! Не навсякъде разбира се, но на по ниските нива е така! Интелигентните хора са пренебрегвани от наглите глупци! ЗНАЕШ, ЧЕ Е ТАКА! И ти си олицетворение!

    Коментиран от #12

  • 11 раптор

    0 2 Отговор
    Само не знам зашо ми изтриха руската част на коментара... Надявам се защото не разбират и се опасяват, че е нещо нецензурно (въпреки, че не е), а не защото е такава русофобска политиката на сайтчето... Развивайте се хора! Никога не е късно да поумнеем!
  • 12 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "раптор":

    няма как нормален човек да има твоите позиции.ренегат и путиновист,а отгоре на това и руски националист великорус.тва е достатъчно за да те задържат във всяка нормална болница с диспансер към нея,включително и в русия!
    може като аргумент да ми изпееш някоя песен .ето ти една : https://www.youtube.com/watch?v=dnP1fJ1bzxE
    ако не я разбираш ще ти я преведа няма проблем!

    Коментиран от #13

  • 13 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Казал ли съм ти, че си продукт на най-евтината машина за пропаганда на планетата - украинските медии! Даже в бурунди са по изтънчени и обективни от тая паплач, малобюджетна, страхлива и нагла!

    Коментиран от #14

  • 14 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "раптор":

    хареса ли ти песента ?що в русия има всичко ,а народа няма кво да яде и живее в гов.на?тва не го питам аз ,а певеца и като гледам 5 млн. са го гледали явно не лъже човека,а и коментарите са показателни,но сигурно са писани от украинци докарани под строи от хунтата!