Last news in Fakti

7 Ноември, 2011 19:30 1 381 1

Facebook по-важен за младите от заплатата

  • facebook-
  • младежи-
  • работа-
  • заплата

За все повече млади хора интернет става първа необходимост. Около 33% от новопостъпилите служители на работа и студентите причисляват виртуалното пространство по важност към водата, въздуха и покрива над главата. Изводът идва от годишното проучване 2011 Cisco Connected World Technology Report, съставено на базата на интервюта с 1441 студенти и 1412 млади професионалисти от 14 държави, сред които САЩ, Канада, Мексико, Бразилия, Франция, Русия, Япония и други.

Повече от половината признават, че не биха могли да живеят без интернет. 40% от учащите го предпочитат пред романтичните срещи, а 64% пред нова кола.

Всичко това издига на пиедестал социалните мрежи и използването им на работното място. Така достъпът до Facebook, например, става все по-важен за младежите при избор на работно място. Ключова е възможността да използват собствените си мобилни устройства, докато седят в офиса. Именно това е водещият критерий при избор на професионална реализация за младите хора, по-силен дори от заплащането. Нещо повече – те са убедени, че това ще „освежи” работата им и тяхната продуктивност.

Половината от младите хора са склонни да получават по-малка заплата, но да не бъдат лишавани от виртуалните си привилегии.

Работодателите не бива да подминават и мобилността, работата от вкъщи или вечерта, които също са привлекателни за младите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойко Поповски

    1 0 Отговор
    жените,приятелите и купоните са на първо място,след това е работата,фейсбук е на последно място... :)