Last news in Fakti

4 Ноември, 2011 19:47 2 400 3

Явор Колев: Съмнявам се да хакнат Facebook

  • facebook-
  • хакери-
  • хакнат-
  • явор колев-
  • следи

Силно се съмнявам, че администраторите на Facebook ще допуснат да го хакнат. Това заяви Явор Колев, началник отдел "Компютърни престъпления" в ГДБОП, цитиран от БГНЕС.

 
Преди месеци една от най-големите хакерски организации в света – "Anonymous" обяви намеренията си да удари социалната мрежа Facebook. Чрез видеосъобщение в сайта YouTube.com хакерите съобщиха, че на 5 ноември 2011 година ще атакуват Facebook, като сложат края на една ера в интернет. 
 
"Сигурно сте наясно, че не сега се е отворила такава възможност. Това е предизвикателство за всеки един хакер и престъпник да атакува популярни страници", каза Колев. Той предполага, че има хиляди атаки към социалната мрежа и към други сайтове дневно. Според Колев, заплахите не са кой знае колко сериозни.
 
"Анонимните" хакери предупреждават, че социалната мрежа продава персоналната информация за абонатите си на правителствени организации и дава нелегален достъп на фирми за сигурност така, че те да могат да шпионират хора от цял свят. 
 
"Всеки сам определя до каква степен в повечето случаи са защитени неговите данни и в огромната си част кражбата на лични данни става с участието на самия собственик на личните данни. Защото невнимателното съхраняване на личните данни, даването на достъп до тях, въвеждането им във фалшиви сайтове крие опасност, те да бъдат откраднати", обясни Явор Колев. Затова, според него, от нас зависи да се предпазим сами от кражба на личните си данни, като не ги предоставяме за щяло и не щяло на когото и да било. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MASTERCARD

    0 0 Отговор
    Da go atakuvat kolkoto iskat jelaq im uspeh ...
  • 2 Чичо Скрудж

    0 0 Отговор
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.