19 Януари, 2017 12:46 1 377 0

Пиер Московиси: Брекзитът носи вреди на Великобритания и ЕС

  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания
Пиер Московиси: Брекзитът носи вреди на Великобритания и ЕС - 1
Снимка: АП/БТА

Брекзитът няма да има да позитивен ефект нито за Великобритания или за ЕС. Това заяви в речта си пред Световния икономически форум в Давос европейският комисар за икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси.

"Убеден съм, че това не е пример за подражание, че това не е положително нито за нас, нито за Обединеното кралство", подчерта европейският комисар.

Той каза, че растежът ще бъде по-нисък в Обединеното кралство в резултат на решението.

"Не може да имате всички предимства на членството си в клуба, когато сте извън клуба. Мисля, че нашите британски приятели, които са изобретили клубове, могат да го разберат най-добре", отбеляза Московиси.

Той говори в Давос, където Тереза Мей трябва да говори по-късно днес.

Пиер Московиси е бивш френски финансов министър. Той винаги е застъпвал тезата за ползата от по-голяма интеграция в рамките на ЕС.

Московиси не пропусна да подчертае страховете си, че тезата на Тереза Мей - „Брекзит означава Брекзит“ не предлага решение.

Нужни са нови преговори и изграждане на нови отношения, които да бъдат от ползва за двете страни, подчерта европейския комисар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА