15 Януари, 2017 13:00 1 588 5

Брекзитът включва напускане на Единния пазар на ЕС

  • брекзит-
  • великобритания-
  • лондон-
  • европейски съюз-
  • тереза мей

Премиерът Тереза Мей ще призове във вторник Великобритания да се обедини и да подкрепи Брекзита

Брекзитът включва напускане на Единния пазар на ЕС - 1
Снимка: БТА/АР

Очаква се британската министър-председателка Тереза Мей да подкрепи излизане от единния европейски пазар, Митническия съюз и юрисдикцията на Европейския съд в речта си пред парламента във вторник, пише в. "Сън", цитиран от ТАСС.

Според пресслужбата на правителството във вторник Мей ще призове Великобритания да се обедини и да подкрепи Брекзита, като сложи край на разделението между противници и привърженици на напускането на ЕС.

Но според редица британски вестници, включително "Сън", "Сънди таймс" и "Сънди телеграф", тя ще обяви, че Великобритания ще напусне единния европейски пазар, митническия съюз и Европейския съд.

Приоритетите на Мей са да реши проблемите с миграцията, да установи контрол над държавните граници и да води търговски преговори с други страни. Всичко това ще стане възможно само ако Лондон напусне единния пазар на ЕС, отбелязва в. "Сън".

52% от британците подкрепиха излизането от Европейския съюз на референдума миналата година, припомня Би Би Си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 wwww

    4 5 Отговор
    След напускането на Великобритания от ЕС
    очаквайте домино ефект!Леда се пропука и връщане назад няма да има.
    Само България и Румъния ще останат в ЕС
    защото тези две бедни държави няма как да оцелеят без чадър отгоре.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "wwww":

    Ааа, не брой Румъния като бедна страна. Те са много по-добре от нас, нормалните граждани имам предвид. Заплатите, здравеопазването и прокуратурата, основното което изхранва и пази гражданина, бяха реформирани, увеличени и политиците вкарани в затвора.
    У нас каквото и да става все разследват някой и той излиза невинен или виновен за нещо, но без ефективно наказание. Мафиотите се пресмиват на системата и даже селските тъпаци си плащат и избягват решетките като смъртно болни, горките, а инак колят и бесят както си божелаят. Докато властва просташтината и корупцията ние не може да стигнем Румъния, вероятно скоро ще ни сравняват с Албания.
  • 3 Нужен ли е военния конфликт?

    1 2 Отговор
    Нужен е! Защо ли? Защото чрез него България в края на конфликта и разрухата винаги сменя посоката на ориентация. Приема курс За мир и дружба с Русия. От миналото опита ни тук показва. Казват какви ли не измислици днес срещу Русия за периода след 1944. Но София бе бомбардирана от Англия а не от Русия! Хулим Русия и след петестрпйката, но бомбите на Клинтон срещу Югославия падаха и в България. И пак хулим Русия а не този дето с бомби носи щастието. Преди 1944, оряхме с волове и крави а след 1944 стахме 27ми в света по темп на развитие. Днес сме на изчезване като народ и държава и пак хулим хулим Русия, и танкове ни предоставят и ни убеждават че врага е пак Русия, а тя при нас идва с грижа и любов като към брат с оферти за развитие и бизнес а не за война. А нашите избранници се гласят за война. Е тук няма кой да ни помогне. Войната трябва да се започне че да се изрине боклука от земята българска. Така е било и тъй ще бъде! Друг изход няма.

    Коментиран от #4

  • 4 почти ме разплака от смях

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Нужен ли е военния конфликт?":

    По-примитивна пропаганда не мога да си представя. Да, към края на ВСВ Русия не ни бомбардира, тя само ни окупира за 4 г. да им храним войската, само разграби всичко ценно (предприятия с немски машини, трезорите на БНБ, Националния архив, всички ценни суровини и т.н., то не може да се изброи), а дресираната от тях болшевишка измет изтреби или потисна всичко прогресивно. След което армията си тръгна, но тоталния контрол остана. Бомби у нас не са падали, а една противорадарна ракета удари покрив, но без да избухне. И недей да вземаш позиция просръбска, защото те подтиквани от русите ни нападнаха, а ма за радост не им се получи. Горките австрийци (примерно), които и преди 44-та и след нея орат все с волове, а днес са на „дъното” на света по социално-икономически показатели. Това че се топим и сме в пълен упадък не го приписвай на Запада и демокрацията, а на жалката ни неспособност да се сплотим и организираме като народ, да излъчим качествена политическа класа и с нея заедно да си направим страната нормална – манталитет и поведение заучено от след 44 г. А за да се изрине боклука, към който и ти принадлежиш не е нужна никаква война, защото има по-нормални начини за това и хората в Европа, вкл. и в бившите соцдържави го направиха. Цялата тая измет дето е във властта и държи ключови елементи от "икономиката" ни е производна на комунистическата система от 44 г. ЕТО ТОВА Е НУЖНО ДА СЕ ПРЕМАХНЕ, А НЕ ВОЙНА!
  • 5 Max Biaggi

    0 0 Отговор
    А Тереза Мей на мотор без каска ли излиза от ЕС? Или Брекзит-а е електро-шоков :))
Новини по държави: