19 Януари, 2017 13:48 1 551 8

Лондон ще търси нова роля в света след Брекзита

  • давос-
  • тереза мей-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • лондон

Искаме да станем уверена в себе си страна, която отново ще се разпорежда със съдбата си, подчерта Тереза Мей

Лондон ще търси нова роля в света след Брекзита - 1
Снимка: БТА/АР

Великобритания се изправя пред период на значителни промени в резултат на решението да напусне ЕС и ще трябва да си извоюва нова роля в света. Това каза премиерът Тереза Мей на Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос, предаде ДПА.

Според нея Великобритания ще се стреми към нова лидерска роля като силен застъпник за бизнеса, за свободни пазари и за свободна търговия по цял свят, след като се разведе с ЕС. "Нека да не подценяваме важността на това решение. То означава, че ние трябва да преминем през трудни преговори и да си извоюваме нова роля в света, да приемем, че пътят напред понякога ще бъде труден", посочи тя.

В основата на нашия план, който обявих в началото на тази седмица, лежи стремежът да сключим смело и амбициозно споразумение за свободна търговия между Обединеното кралство и ЕС. Искаме да получим свобода да сключваме нови търговски споразумения със стари приятели и нови партньори по цял свят."

Мей добави, че Лондон вече е започнал обсъждане за бъдещите търговски отношения със страни извън ЕС, като Индия, Австралия и Нова Зеландия. А Китай, Бразилия и страни от Персийския залив са изразили интерес да сключат такива споразумения с Великобритания.

"Искаме да станем уверена в себе си страна, която отново ще се разпорежда със съдбата си", подчерта пратеникът на Лондон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    4 1 Отговор
    Довиждане,довиждане...:-) Тъпи англета...
  • 2 СЧЩ

    3 0 Отговор
    тая кукумявка се изживява като Маргарет Тачър :))))))
  • 3 Гого

    1 1 Отговор
    Да се маха лентяйската и опиянчената нация наречена Англичанин и без това са боклуци за тях всички които са извън Англия са роби!
  • 4 huhjh

    2 1 Отговор
    Ръководна роля в света - Това означава - че ще трябва да се мерите с Америка с Русия и с останалата част от Европа! Нямате нито ресурса нито капацитетите да го направите! Просто си изиграхте зле картите на този етап - никога няма да имате ръководна роля в света докато по-горе изброените са налични и са със същия капацитет!
    Затова ЧАО и леко У ЛЕВО - заминавайте !

    Паунда ми е супер изгоден на към 2лв и 20ст - гледайте да го свалите още - тъкмо си пазарувам от Англия с кеф вече - а беше около 3лв 2015г! Аре чао сега и да пада още лирата - това е много добре за нас :)
  • 5 Хасан

    0 0 Отговор
    Ей това са англичани.. Имат нещо на ум.. Не случайно са завладели цели континенти.. И са управлявали милиардна Индия.. Ако САЩ е ръката с бухалката то Англия е мозъка
  • 6 Лев Николайч

    0 0 Отговор
    Нищо наум нямат - просто не искат квоти с мигранти!
    Като насекъде другаде по Европата плъпнат мигранти - Европата ще се помаймунчини след години с изключение на Англия - понеже там ще има бели и Англичаните ще контролират маймуните след десетилетие - две :) - това имат наум! Нарочно сриват паунда за да се купуват английски стоки така си засилват икономиката ! Като сринат паунда хората ще купуват и паунди в очакване да се вдигне - но те го сриват още и хората купили продават на по-ниската цена и икономиката пак печели :) Айде наздраве!
  • 7 Хасан

    0 0 Отговор
    Именно не искат европейските проблеми.. 1 милион бежанци в Европа, всеки един от тях има я брат сестра,приятел или братовчед който си стяга куфара да дойде в Европа.. И то ще продължи
  • 8 Вуйчо

    0 0 Отговор
    I don't care!
Новини по държави: