Last news in Fakti

6 Април, 2018 20:21 2 444 7

САЩ с нов списък със санкции срещу Русия

  • русия-
  • сащ-
  • санкции
САЩ с нов списък със санкции срещу Русия - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ въведоха санкции срещу 38 руснаци и 15 компании. Сред тях е и изпълнителят директор на руския газов гигант „Газпром” Алексей Милър, както и Анрей Костин финансист, президент и управител на руската Външнотърговска банка и милиардера Олег Дирипаска, който управлява и контролира „РУСАЛ” (бел. ред. компанията е вторият производител на алуминий в света). Информацията е публикувана на сайта на Министерството на финансите на САЩ. От там уточняват, че под американските санкции са попаднали и техните семейства и 12 компании, които са под техен контрол.

В черния списък влизат също така Владимир Богданов, Сулейман Керимов, Игор Ротенберг, Кирил Шамалов, Андрей Скоч, Виктор Векселберг. Под рестрикции се оказват компаниите, които са под контрола на Дирипаска промишлената група „Базови елементи” и влизащият в нея машиностроителен холдинг „руски машини”, а също така компаниите B-Finance, группа En+, „Евросибенерго", „Группа ГАЗ" и агрохолдинг „Кубан", „Газпром бурение" и групата NPV Engineering на Игор Ротенберг, „Ладога менеджмент" на Кирил Шамалов и ГК „Ренова” на Виктор Векселберга.

Причината за подобна стъпка американската администрация обяснява с последните действия на Москва на световната политическа сцена. „Днешните решения не са отговор на някакви спорадични събития или отделни въпроси. САЩ предприемат тези мерки в отговор на съвкупност от злонамерени действия от страна на руското правителство по цял свят, които продължават и стават все по-дръзки”, казва представител на американската изпълнителна власт. Той обвини Русия в „разпалване на насилие в източна Украйна, поддръжка на режима на Асад в Сирия посредством доставката на различни видове оръжия.

Вашингтон заявяват, че въпреки това вратата за преговори става отворена. „Запазваме каналите за връзка с Русия по отношение на Украйна и Сирия и редица други двустранни въпроси”, заявява представителят на изпълнителната власт на САЩ. „резидентът на САЩ Доналд Тръмп нееднократно е заявявал, че се стремим към подобряване на отношенията с Русия”, но отговорност за това носи и Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eee

    5 5 Отговор
    САЩ станаха за подигравка с тези техни санкции!

    Коментиран от #6

  • 2 Иванов

    5 2 Отговор
    За руските олигарси е нещо страшно да не могат да пътуват до щатите и да харчат милиони там. Това е все едно да го вадиш мноооого голям щепсел, но да не можеш да го мушнеш никъде.Това е страшно неприятно, повярвайте ми.

    Коментиран от #4

  • 3 Румяна Костова

    5 3 Отговор
    Кога ли богатите люде из целия свят,държащи милиардите си в американски банки ще потърсят друга алтернатива?Америка се превръща във финансов терорист.Днес а руснаците,а утре може да е всеки,който не върви по свирката на САЩ.Всички средства на попадналите в списъка са замразени.С цел разбира се тези олигарси да повлияят на Путин,за да измени курса.Ха,да видим!
  • 4 Румяна Костова

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    Това ще бъде добър урок за останалите олигарси и чиновници,,Дръжте си парите в Русия,,Ама то май вече не останаха олигарси извън черния списък.
  • 5 оскар

    1 0 Отговор
    На всичкото отгоре има статия за САЩ, които искат от НАТО, за руска агресия над 30 хил. войници, над 30 бойни кораба, 368 бойни самолета от 29.03, до месец. САЩ са решили и да намалят печалбите на Русия. Защо не са внесли парите си в руски банки, руснаците?! Сега англичани и американци ги ограбват?! Руски експерт е предупредил през февруари 2017 г. за тези санкции на САЩ?!
  • 6 оскар

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Eee":

    Не е никак смешно. На Русия й трябват доста пари за газопроводите, за АЕЦ-вете, за оръжието. Тя плаща почти всичко предварително.
  • 7 Нико

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Причината за подобна стъпка американската администрация обяснява с последните действия на Москва на световната политическа сцена. „Днешните решения не са отговор на някакви спорадични събития или отделни въпроси. САЩ предприемат тези мерки в отговор на съвкупност от злонамерени действия от страна на руското правителство по цял свят, които продължават и стават все по-дръзки”, казва представител на американската изпълнителна власт. Егати наглата Американска администрация!!!!!!!! Те рушат света като започват малко след ВСВойна. Къде ли не се навряха и сега налагат санкции. Защо Хага не започне съдебна процедура срещу USA за същите обвинения която САЩ предявява срещъ Русия. накрая ще стане така че никой нямя вече да им обръща вниманието на лаенето и ще станат като лъжливото овчарче