Last news in Fakti

7 Април, 2018 11:47 5 051 37

САЩ: американските бизнесмени да се разделят с руските си партньори

  • сащ-
  • русия-
  • санкции
САЩ: американските бизнесмени да се разделят с руските си партньори - 1
Снимка: Shutterstock

Не са минали и 24 часа от публикуването на новия черен списък, в който САЩ посочиха кои руски бизнесмени, политици и компании нямат право да влизат на територията на задокеанската страна или да изнасят продукция към тази държава, а отражението в икономиката вече е налице. След като Forbes съобщи колко са загубили за едно денонощие най-богатите лица в санкционния списък, се оказа, че американските инвеститори имат срок до 7 май т.г. да продадат всички притежавани от тях акции в руските компании, които попадат под ударите на укази №№13661 и 13662 на американския президент Доналд Тръмп.

Министерството на финансите на САЩ е задължило американските инвеститори, собственици на акции и други ценни книжа на руски компании включени в списъка до 7 май да ги продадат. Това може да стане или чрез продажба или чрез преотстъпване на активи на неамерикански физически или юридически лица. До 5 юни американските предприемачи трябва да прекратят и всякакви договори с руските си партньори. Тук влизат и договорите за внос на суровини, услуги и технологии в САЩ.

Руските компании, на които е забранено за търгуват със САЩ са агрохолдингът „Кубан”, „Базови елементи”, B-Finance, група En+, „Евросибенерго", „Група ГАЗ", „Газпром бурение", „Ладога мениджмънт", NPV Engineering, „Ренова", „Руски машини", „Русал". Част от тях принадлежат на крупни бизнесмени, които са в ТОП 10 на най-богатите руснаци. Въпросните лица също вече са в черния списък.

Поставените срокове са кратки, коментират икономисти. Това означава, че през следващите два месеца ще сме свидетели на силно разместване на икономическите пластове в световен мащаб. Мнозина специалисти предричат, че светът е на прага на много по-голяма икономическа криза от тази през 2008 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия капут

    19 88 Отговор
    Американски икономически новичок за наглите убийци и агресори от Горна Азия.

    Коментиран от #7, #16, #31, #32, #33

  • 2 782

    50 9 Отговор
    Глупак
  • 3 onq s konq

    23 25 Отговор
    Отказ на амер. визи за руски бизнесмени няма особен ефект,защото те могат да изпратят за контакти в щатите свои заместници.Когато обаче се удря по САМИЯ АМЕРИКАНО-РУСКИ БИЗНЕС и то в такива нечувани до момента мащаби,това вече е нещо много сериозно...и със сериозни последствия!И тук не става дума за вдигане на мита на редица важни стоки като например към Китай,а за ПРЕКРАТЯВАНЕ ИЗОБЩО НА ТЪРГ. ОТНОШЕНИЯ.Затова и много е важен НАТИСКА НА АМЕРИКА СПРЯМО ЕВРОПА по въпроса и ако е достатъчно силен и ефикасен,то нещата за Русия ще станат наистина повече от лоши.И понеже никога до сега подобно нещо не се е случвало,едва ли може някой на света да прогнозира точния икономически ефект ,засягащ неминуемо целия свят!

    Коментиран от #4, #22

  • 4 Фриман

    48 14 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Този Тръмпи от тъп на по-тъп се прави! Рови си гроб сам и в края на краища никой няма да иска да работи с америка, защото всеки ден рискове за бизнеса се повишават! Той започва икономическа война с Китай и Русия, въпреки, че само Китай може да ги прати в дълбока икономическа депрессия. Да, това няма да е изгодно за никой, но щом го искат да им го дават веднга и приключваме с америка и доллари!

    Коментиран от #17

  • 5 Расулюлах

    32 5 Отговор
    Запасяваите се с русенско варено ходете на зъболекар и лекар че после няма да имате такива възможности

    Коментиран от #8

  • 6 Прометей

    39 10 Отговор
    ХАХАХАААА.....ама нали фащ бяха “люлката на демокрацията“

    Абе кво ни занимавате с краваристанските неволи...

    ......НАМ......НАДОЕЛООООООООО.....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чугуна си е чугун

    10 17 Отговор

    До коментар #5 от "Расулюлах":

    А ти се запаси с голямо количество вазелин
  • 9 Американска Пумия 50

    27 6 Отговор
    Дони ще се задави със собствената си пумия
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 коки

    26 7 Отговор
    Ми сега американците да продават активи на загуба,руските партньори ще си ги изкупят обратно на изгодна цена и накрая да теглят и едно благодаря на Тръмпи
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иванов

    10 12 Отговор
    Крайно време беше. Дано това се отнася и за Ротшилд, защото иначе ще излезе бошлаф работа. Вие навярно не знаете какви ги върши Ротшилд в Москал? Ми потърсете и ще намерите. И душиците ви ще изтръпнат от гнус и омерзение. Ще разберете, че Жужи ви използва като тоалетни хартийки!
  • 14 патриотъ

    31 12 Отговор
    Санкциите срещу Русия не и вредят,а напротив и това вече е доказано.Санкциите вредят на олигарсите и целта е да се разбунтуват срещу Путин и да му се противопоставят.Тези санкции по вероятно е да навредят на самите американци и на тези,които ги поддържат.Много скоро ще видим последствията за Америка и Европа.Русия е 1/6 от сушата на земята и сама по себе си може да съществува като икономика,така че не виждам смисъл от заплахи и санкции. А Щатите сами се вкараха в капана и той скоро ще щракне!
  • 15 мей би

    15 7 Отговор
    Или е "изпреварващ удар" на Дони или вече знае, че предстои тотален срив на долара.Не знам колко са американските инвестиции в Русия/не е важно точно колко/, но вече тотално се обезцениха.Невярвам обаче, Вова да си изтърве нервите и да предложи наведнъж притежаваните от Русия американски дългови книжа, още е рано за нокдаун /за Дони де-и без това знае какво е фалит/, пък така ще удари и Китай/а не трябва/-те също ще загубят /че имат много от дълга на ФАЩ/...Иначе мизерията на бедните руснаци ще си е пак мизерия."Богатия" американец обаче ако обеднее...?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Фриман

    13 19 Отговор

    До коментар #4 от "Фриман":

    На бизнесът в Русия, вече би трябвало да му е пределно ясно, че ще губи всеки ден милиарди ако не предприеме нещо срещу руско-еврейската шайка от Кремъл, която управлява и се гаври с Русия.Тази шайка вече не се харесва от никой, даже и от Орбан.

    Коментиран от #28

  • 18 гост

    16 1 Отговор
    Просто след словесната сме вече в икономическата фаза на войната
    Армиите си нанесоха косвени удари в Сирия да пробват един друг силите
    Развръзката предстои
    Но сме в/около война
  • 19 стоян

    14 24 Отговор
    Браво за Тръмп -кгб начело с Путин скоро ще търси контакт и да се моли на Тръмп президент на най могъщата държава Само Тръмп може да спре тази олигархична кгб мафия която е хванала за гушата руския народ че и нас Българите
  • 20 Хахаха

    18 4 Отговор
    Истинска демокрация
    Хахаха
  • 21 Bil

    11 3 Отговор
    От Америка само омериканските централи
    И АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ.Сметката обаче не излиза.
  • 22 Голем смях

    11 25 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Руската икономика е незначителна .Повече от половината от БВП се създава от износ на нефт и газ.Русия със своите 135 млн. нископлатежно население не е някакъв световен пазар .С Русия и без Русия е все тая.САЩ бълха ги ухапала след като произвеждат 25 процента от световния БВП.И да не мислите че Тръмп и американците са някакви глупаци и ще предприемат такива мерки ,ако щяха да навредят на Америка-Бог да я пази.

    Коментиран от #23, #30

  • 23 onq s konq

    7 8 Отговор

    До коментар #22 от "Голем смях":

    ЛЕСНО Е ДА СЕ КАЖЕ!Ама я се опитай да го налееш в БЕТОННА ГЛАВА?...А има и ЖЕЛЕЗОБЕТОННИ , а там мисията е НЕВЪЗМОЖНА:)
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Прометей

    2 3 Отговор
    Ама много моля оправете си ВЪЗМОЖНОСТТА която ни давате на РЕГИСТРИРАНИТЕ потребители ДА КАЧВАМЕ снимки, сега ще пробвам за.......ТРЕТИ път!?!?

  • 27 Прометей

    6 2 Отговор
    Браво....УСПЯХ
  • 28 Румяна Костова

    11 3 Отговор

    До коментар #17 от "Фриман":

    Орбан Ви е признал на ухо,че вече е разлюбил Путин?Ако не знаете Унгария и Русия имат съвместни икономически проекти,които си вървят.
  • 29 Боже кажи ни

    15 3 Отговор
    Как боже да накараме краварите да се оттеглят от електроцентралите ни?демократично.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 До Руския капут

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Русия капут":

    Нещастен тъп джендер
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Владо

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Русия капут":

    Че това не е ли Комунизма който отричаха.
  • 34 Червен Дебил

    6 1 Отговор
    Хахахаха.... а помните ли само до преди година как бесепарчетата ликуваха от избора на Тромпета, даже някакви "Тръмп общества" бяха създали...хахахаха.... )))
  • 35 Десо

    3 2 Отговор
    САЩ не са света.
    Руснаците търгуват най-много с Европа, но покрай санкциите и партньорствата се изместват към Източна ,Южна Азия и Южна Америка.
  • 36 Барчо

    5 2 Отговор
    Сигурно верно тръмпито е агент на руснаците. С това си действие ще и пръдне да дедовия. От целата работа е прешибана кравария. Губят един необятния руски пазар. А за да натисне европейските страни ще трябва да предложи алтернативни стоки на същите цени, а това едва ли може да се получи. Така че ще продължаваме да си ползваме руски нефт и газ. ЕС внася непрекъснато стоки произведени в Русия, но през трети страни, както и по същия начин изнася своите в Русия. Нищо ново под слънцето. Такава сателитна държава е Молдова. През нея в момента се прави търговия с огромни обеми между ЕС и Русия. Така че тези нещастни санкции са само за такива плебеи като нас българите.
  • 37 Татяна

    2 2 Отговор
    Списъците се обновяват всекидневно, като в тях има вкл и американски лица. От началото на конфликта Украйна, Ростнефт са в списъка, а познайте дали ВР и др големи гиганти нямат джойн Венчър в Русия, и то точно с Ростнефт. И познайте дали има наказани/ глобени...ами няма. Тръмп въведа мита за две глави от митническата тарифа-метали и алуминий, Китай сложи за абсолютно всичко. Помислете какви загуби търпи бизнесът в САЩ. И то заради избирателите в средните щати. Да им покажем, че ще защитим американското производство. Ами то мината за алуминий е затворена преди повече от 10 години. И какво сега 25%, защото са видими. А за повечето продукти дето има над 200% АДД това не се вижда от работниците.