Last news in Fakti

7 Април, 2018 10:56 5 236 10

За един ден да загубиш 1 млрд. USD

  • санкции-
  • русия-
  • сащ-
  • дерипаска
За един ден да загубиш 1 млрд. USD - 1
Снимка: Shutterstock

В петък (6 април) САЩ въведоха санкции срещу още руски бизнесмени и политици. Сред тях е и Олег Дерипаска, който управлява и контролира „РУСАЛ” – компанията е вторият производител на алуминий в света. Новината мигновено се отрази на финансовото му състояние. Според Forbes в петък предприемачът е загубил 957 млн. USD.

В списъка също така попада и един от най-богатите хора на Русия – Сюлейман Керимов. Той е загубил 244 млн. USD. В края на миналата година Керимов влезе в медиите с новината, че е пренесъл във Франция 1 млрд. USD с цел легализирането им. Виктор Векселберг – съоснователят на руския конгломерат Renova Group, през 2015 г. оглави списъка на най-богатите руснаци. От включването му в черния списък за ден той загуби 41 млн. USD.

От Forbes уточняват, че без промяна остава състоянието на Игор Ротенберг и Кирил Шамалов. Капиталът на Владимир Богданов и Андрей Скоча се е увеличил, съответно с 1 млн. USD и 8 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Гойко

    25 3 Отговор
    До един еврей, с изключение на бай Сюлейман.

    Коментиран от #9

  • 2 релито е такова

    22 11 Отговор
    Тоя Путин го направи за една стотинка.Гледайте видеото и ще разберете защо руснаците уважават Путин...https://youtu.be/0MntxIPL8xo

    Коментиран от #3

  • 3 ФАКТ

    19 11 Отговор

    До коментар #2 от "релито е такова":

    Това беше през 2009 година-олигарсите тогава още мислеха,че ще си разиграват коня.Ама Путин се грижи за народа си.

    Коментиран от #5

  • 4 стоян

    15 22 Отговор
    Браво за Тръмп Да продължава по този начин с икономически тормоз докато омекне Путин и спре агресивната си политика

    Коментиран от #6

  • 5 onq s konq

    11 16 Отговор

    До коментар #3 от "ФАКТ":

    Това е СЕГА.И Путин НЕ СЕ ГРИЖИ ЗА НАРОДА,А ЗА СОБСТВЕНОТО СИ ОЦЕЛЯВАНЕ!Защото знае,че ПАДНЕ ЛИ ОТ ВЛАСТ,...ДУПЕ ДА МУ Е ЯКО!Ама няма като Горби да се потули в Швейцария и да си харчи парите на воля...Ще има СТОТИЦИ ДЕЛА И РУСНАЦИТЕ ЩЕ ГО ТЪРСЯТ ПОД ДЪРВО И КАМЪК!...А те го умеят това...
  • 6 Менсфилд

    10 12 Отговор

    До коментар #4 от "стоян":

    Смешко боядисваи си яйцата и не се занимавай с неща от които не разбираш.причинита да го прави е същата поради която се и месят по целия свят,а именно закърпване и на без това фалиралата си икономика.няма по фалирала държавата от САЩ.това е факт.при добро желание можеш да прочетеш тук там.
  • 7 патриотъ

    11 9 Отговор
    Това е ясно и на децата вече!Правят го за да разбунтуват олигарсите срещу Путин и да го свалят от власт,но уви и ох!Няма да им се получи,защото Путин е твърде умен и е напред с 10 хода.А на тези предатели,които си изнасят крадените пари в чужбина,така им се пада!
  • 8 Гост и то просъ

    8 1 Отговор
    Политиката не е за квартални бакали.В политиката 2+2 не е равно на 4.
  • 9 Ромул

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бате Гойко":

    Сюлейман е Соломон,та пак си е евреин!!!
  • 10 Распутин

    1 0 Отговор
    Някак си не им съчувствам.