Last news in Fakti

24 Април, 2018 16:40 10 396 8

Износът ни за Белгия над 1 млрд. евро

  • износ-
  • белгия-
  • търговия

Караниколов: България поддържа макроикономическа и фискална стабилност

През 2017 г. износът ни за Белгия възлиза на 1 млрд. 116 млн. евро, което е 72,7% ръст, в сравнение с 2016 г. Това заяви съветникът на министъра на икономиката – Любомир Ганчев при откриването на Българо-белгийски бизнес форум.

Събитието се организира от Българската търговско-промишлена палата, заедно с Евопейския център за икономическа, академична и културна дипломация – CIDIC /Белгия/ и на него участие взеха 13 белгийски компании.

Любомир Ганчев посочи, че Кралство Белгия е един от традиционните и важни търговски и икономически партньори на Република България, и заема шесто място в българския износ, като салдото през 2017 г. е положително и възлиза на 292.2 млн. евро.

Съветникът на министър Караниколов изтъкна пред белгийските компании, че България поддържа макроикономическа и фискална стабилност и предлага редица стимули за инвеститорите. По думите му развитието на вече съществуващите индустриални зони и създаването на нови е много важен аспект за успешното насърчаване и привличане на инвестиции.

„Белгийските фирми в България имат дългосрочни интереси и стратегия за развитие, създават реални работни места, пренасят опит, обучават кадрите си, разширяват инвестициите и производството си и са пример за устойчиво развитие и социална ангажираност“, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпрос

    9 4 Отговор
    Само не разбрах какво изнасяме.

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да да

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "въпрос":

    Предимно мед и злато от Челопеч,но може да има и нещо друго! Май за друго не се сещам!

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чичко Тревичко

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "въпрос":

    Как какво - пари.
  • 6 един

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    Благодаря за отговора. Не ми беше известно. Сега вече знам. Че както е написано, само общи приказки. Да се чуди човек.

    Коментиран от #8

  • 7 Чело печ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    Нещо ме напече челото и се замислих, Челопеч наше ли е? Само питам..
  • 8 Отговор

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "един":

    Прав е колегата с отговора, но фирмата не е българска! Мините в Челопеч са на Дънди крокодила (Дънди Прешъс) , която дава за бюджета на България щедрият 1% от добитото злато и мед и то във вид на руда, а не краен продукт! Дори в Африка страните не биха се съгласили на 1% от залежите си! Това е чиста кражба посред бял ден! И познайте къде отива рудата ( обогатена). В Белгия! Защото там е центъра на евреите-държатели на златните мини в света! Там си имат и рафинерии!...дошли да проверят гоите в София.. а как красиво преиначено...